Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εκτός λειτουργίας για ημέρες ο αγωγός της Colonial Pipeline - Που στρέφεται το FBI

Εκτός λειτουργίας για ημέρες ο αγωγός της Colonial Pipeline - Που στρέφεται το FBI
H διακοπή λειτουργίας του αγωγού θα μειώσει τη διαθεσιμότητα καυσίμου μεσοπρόθεσμα, θα πιέσει αυξητικά τις τιμές, αλλά και θα αναγκάσει τα διυλιστήρια να μειώσουν την παραγωγή τους
Σχετικά Άρθρα

Εκτός λειτουργίας για αρκετές ημέρες θα μείνει ο μεγαλύτερος αγωγός μεταφοράς βενζίνης στις ΗΠΑ, μετά την κακόβουλη κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε και αποδίδεται στο σκιώδες εγκληματικό δίκτυο DarkSide.

Πρόκειται για ένα από ένα τα πιο σοβαρά περιστατικά ψηφιακών κακόβουλων επιθέσεων που έχουν αναφερθεί ποτέ. Ο αγωγός της Colonial Pipeline, μεταφέρει περίπου ποσοστό 50% των καυσίμων που καταναλώνονται κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.

Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εργάζεται για την επανέναρξη της λειτουργίας του αγωγού σε φάσεις, «με στόχο την ουσιαστική αποκατάσταση της επιχειρησιακής λειτουργίας από το τέλος της εβδομάδας».

Οι συνέπειες

Παρά το γεγονός ότι το εύρος των επιπτώσεων αναμένεται να αξιολογηθεί ποσοτικά, η διακοπή λειτουργίας του αγωγού θα μειώσει τη διαθεσιμότητα καυσίμου μεσοπρόθεσμα, θα πιέσει αυξητικά τις τιμές, αλλά και θα αναγκάσει τα διυλιστήρια να μειώσουν την παραγωγή τους, εξαιτίας της έλλειψης άλλων τρόπων μεταφοράς της βενζίνης στην αμερικανική αγορά.

Η απόδοση των ευθυνών

Σύμφωνα με ειδικούς στις κυβερνοεπιθέσεις, οι ευθύνες αναζητούνται και πολλοί είναι αυτοί μπου έχουν μπει στο κάδρο. Το FBI απέδωσε την κυβερνοεπίθεση στην DarkSide, μία ομάδα που πιστεύεται ότι έχει τη βάση της στη Ρωσία ή στην Ανατολική Ευρώπη. Οι κακόβουλες επιθέσεις της έχουν ως στόχο ηλεκτρονικούς υπολογιστές που δε χρησιμοποιούν πληκτρολόγια στις γλώσσες των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden δήλωσε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις για εμπλοκή της ρωσικής κυβέρνησης.

«Παρακολουθούμε τις ελλείψεις στον εφοδιασμό σε τμήματα των νοτιοανατολικών ΗΠΑ και αξιολογούμε κάθε ενέργεια που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των συνεπειών όπου είναι πιθανό» τόνισε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης