Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Simson: Εντός του 2021 οι σημαντικότερες νομοθετικές αλλαγές στην ενέργεια

Simson: Εντός του 2021 οι σημαντικότερες νομοθετικές αλλαγές στην ενέργεια
Η χώρα μας έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την σταδιακή κατάργηση του λιγνίτη τόνισε η Ευρωπαία Επίτροπος

Την σημασία της δέσμευσης για μείωση κατά 3-5% των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030, υπογράμμισε η Ευρωπαία Επίτροπος για την Ενέργεια Kadri Simson. Κατά την ομιλία της στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ανέφερε ότι εντός του 2021 αναμένεται να γίνουν οι σημαντικότερες νομοθετικές αλλαγές προς την κατεύθυνση αυτή.

Σε ερώτηση σχετικά με το ελληνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, η Επίτροπος απάντησε ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, ενώ επισήμανε ότι η χώρα μας έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την σταδιακή κατάργηση του λιγνίτη.

«Το κάθε κράτος – μέλος έχει δικαίωμα να επιλέγει το δικό του μείγμα ενέργειας, αρκεί να τηρεί τις δεσμεύσεις του», πρόσθεσε η κ. Simson αναφερόμενη στην ενεργειακή ουδετερότητα. Μιλώντας για την οικονομική σημασία της ενεργειακής μετάβασης σημείωσε ότι θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας και η Ευρώπη θα γίνει πιο ανταγωνιστική. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερα, «τώρα εισάγουμε ορυκτά καύσιμα και όταν καταφέρουμε να τα αντικαταστήσουμε με καθαρή ενέργεια που θα παράγεται εντός της Ε.Ε., οι οικονομίες των χωρών θα έχουν μεγάλο όφελος».

Τέλος, με αφορμή τον αγωγό EastMed, τόνισε ότι το φυσικό αέριο αναγνωρίζεται ως ένα μεταβατικό καύσιμο που θα αντικαταστήσει σήμερα πιο ρυπογόνες μορφές ενέργειας, αλλά στόχος είναι στην συνέχεια να πάρει τη θέση του το καθαρό υδρογόνο και άλλες καθαρές μορφές.

Την συζήτηση συντόνισε η Ειρήνη Ζαρκαδούλα, Ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Φόρουμ καθώς και τους 1000 και πλέον επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης