Τελευταία Νέα

Η Amazon άντλησε 1 δισ. δολ. από το πρώτο βιώσιμο ομόλογο

Η Amazon άντλησε 1 δισ. δολ. από το πρώτο βιώσιμο ομόλογο

Τα κεφάλαια θα διατεθούν για επενδύσεις σε ΑΠΕ, μεταφορές και πράσινα κτίρια

Η Amazon εξέδωσε το πρώτο της ομόλογο βιωσιμότητας τη Δευτέρα, συγκεντρώνοντας 1 δισεκατομμύριο δολάρια για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθαρές μεταφορές, και πράσινα κτίρια.

Η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο εντάσσεται σε μια αυξανόμενη λίστα εκδοτών την αγορά πράσινων και βιώσιμων ομολόγων, η οποία διογκώνεται καθώς οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων δέχονται πιέσεις από τους επενδυτές τους για να προωθήσουν τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διακυβερνητικές αιτίες (ESG).
Η παγκόσμια έκδοση πράσινων ομολόγων έφτασε το ρεκόρ των 270 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του 2020 και θα μπορούσε να φτάσει τα 450 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, σύμφωνα με την πρωτοβουλία Climate Bonds.
Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω του ομολόγου βιωσιμότητας είναι ένα τμήμα του συνολικού χρέους που εξέδωσε η Amazon τη Δευτέρα - περίπου 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία είπε ότι αποτελεί μέρος ενός νέου Βιώσιμου Ομολογιακού Πλαισίου και θα δαπανηθεί για νέα και υπάρχοντα έργα.

Τα έργα περιλαμβάνουν την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων για στόλους μεταφοράς, καθώς και ηλεκτρονικά ποδήλατα και άλλα ηλεκτρικά οχήματα εναλλακτικής παράδοσης, ανέφερε η Amazon. Προβλέπονται επίσης έργα βιώσιμων κατασκευών, όπως η χρήση ενός ηλεκτρικού συστήματος θέρμανσης και ψύξης που λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο νέο αρχηγείο της εταιρείας Arlington, Virginia.
Η Amazon ανέφερε επίσης ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα κεφάλαια για επενδύσεις ιδιωτικών μετοχών σε καθαρές μεταφορές και κτίρια μηδενικού άνθρακα.
Η Amazon έχει δεσμευτεί να επιτύχει καθαρές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2040 και να τροφοδοτήσει όλες τις δραστηριότητές της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030.

www.worldenergynews.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης