Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Tesla: Γιατί παγώνει τα επεκτατικά σχέδια στην Κίνα - Το αρνητικό momentum

Tesla: Γιατί παγώνει τα επεκτατικά σχέδια στην Κίνα - Το αρνητικό momentum
Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει πτώση περίπου 12% από την αρχή της χρονιάς μέχρι στιγμής
Σχετικά Άρθρα

Κατά 27% μειώθηκαν οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν την Τρίτη από την Ένωση επιβατικών αυτοκινήτων της χώρας, που αναμεταδίδει το CNBC.

Συγκεκριμένα, πούλησε 25.845 οχήματα έναντι 35.478 τον Μάρτιο. Η μείωση των πωλήσεων της Tesla ήρθε εν μέσω μιας συνολικής πτώσης 12% από μήνα σε μήνα τον Απρίλιο για τα νέα ενεργειακά επιβατικά αυτοκίνητα στην Κίνα.

Η περίπτωση της Κίνας

Η Tesla δεν αποκαλύπτει τις μηνιαίες παραδόσεις ανά χώρα, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι η Κίνα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική αγορά για την εταιρεία. Η εταιρεία εξάλλου πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα κατά το α' τρίμηνο, αντιπροσωπεύοντας το 29% των διεθνών πωλήσεων για την περίοδο.

Από την άλλη πλευρά όμως, αρκετά είναι τα δημοσιεύματα το τελευταίο χρονικό διάστημα που κάνουν λόγο για προβληματικά φρένα, συντριβές και εκρήξεις. Σύμφωνα με χθεσινό θέμα του Reuters, η Tesla έχει «παγώσει» τα σχέδιά της για αγορά γης και επέκτασης του εργοστασίου της στη Σαγκάη. Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει πτώση περίπου 12% από την αρχή της χρονιάς μέχρι στιγμής.

Οι κάμερες

Τέλος, η Κίνα τον Μάρτιο αποφάσισε ότι τα οχήματα Tesla αποτελούσαν απειλή λόγω των ενσωματωμένων καμερών και τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο. Στη συνέχεια, ο στρατός απαγόρευσε την είσοδο οχημάτων Tesla σε κινεζικά στρατιωτικά συγκροτήματα ή συγκροτήματα κατοικιών και τώρα η Tesla δίνει την απάντησή της.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία σε μια ανάρτηση στο Weibo, επεσήμανε ότι οι κάμερες στα οχήματά της είναι ενεργές μόνο στις ΗΠΑ. Ακόμη όμως και έτσι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν αν θα ενεργοποιήσουν τη χρήση του συστήματος κάμερας. Η Tesla είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα ασφαλείας δικτύου με υψηλά επίπεδα ασφαλείας για να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των χρηστών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης