Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

O επενδυτικός «παράδεισος» των πράσινων ομολόγων - Στο επίκεντρο τα κριτήρια ESG

O επενδυτικός «παράδεισος» των πράσινων ομολόγων - Στο επίκεντρο τα κριτήρια ESG
Στο επίκεντρο η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος

Η διάθεση κεφαλαίων για την υλοποίηση βιώσιμων επενδύσεων με την έκδοση «πράσινων» ομολόγων θεωρείται σύμφωνα με το Bloomberg, το βασικό όπλο για να μειωθούν οι εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου.  Ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων ήταν αργές φέτος, σε ότι αφορά ομόλογα που συνδέονται με την αειφορία και το κλίμα αυξάνονται.

Περισσότερο από το 70% των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων ομολόγων που συνδέονται με την αειφορία που πωλούνται φέτος, περιλαμβάνουν κλιματικούς στόχους, σύμφωνα με την ICMA.

Τι έχει τεθεί σε ισχύ

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το BloombergNEF, έχει πουληθεί η Castle-Peak Power Co για 300 εκατ. δολ. τον Φεβρουάριο, με τα έσοδα να προορίζονται για την κατασκευή μονάδας αεριοστροβίλων σε σταθμό παραγωγής ενέργειας στο Χονγκ Κονγκ.

Το υποκατάστημα της Bank of China Ltd. στο Χονγκ Κονγκ εξέδωσε ομόλογο μετάβασης 780 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο για έργα που υποτίθεται ότι ευθυγραμμίζονται με τον στόχο της Κίνας να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2060.Παράλληλα, η Cadent Gas, ο μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, πούλησε ένα ομόλογο 500 εκατομμυρίων ευρώ τον Μάρτιο του 2020 για να βοηθήσει στη μείωση της διαρροής μεθανίου από τους αγωγούς της.

H εκτίμηση της S&P Global

Η S&P Global εκτιμά ότι η μεταβατική χρηματοδότηση συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης, θα συνεισφέρει έως 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στις εκτιμώμενες ετήσιες επενδύσεις ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε 2 βαθμούς Κελσίου έως το 2050.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει και θα επιτρέψει καλύτερα τις μεγαλύτερες βιομηχανίες εκπομπών άνθρακα, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, του σιδήρου και του χάλυβα, των χημικών ουσιών, της αεροπορίας και της ναυτιλίας, για την άντληση κεφαλαίων και τη χρήση τους για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Οι επενδυτικές επιλογές ESG

Τέλος, το ενδιαφέρον συνεχίζει να αυξάνεται κατακόρυφα σε κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις οι οποίες συνήθως αναφέρονται ως «ESG». Πρόκειται για μια επενδυτική διαδικασία που χρησιμοποιεί περιβαλλοντικά, κοινωνικά ή και κριτήρια εταιρικής διακυβέρνησης για την αξιολόγηση των επενδύσεων ή την πρόσβαση στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις των επενδύσεων.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα τελευταία χρόνια, οι επενδυτικές επιλογές ESG έχουν μεταφερθεί ακριβώς στο κέντρο των mainstream επενδύσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης