Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (ΟΗΕ): Να διπλασιαστεί η παραγωγή εμβολίων κατά της covid για να μοιραστούν δικαιότερα

Guterres (ΟΗΕ): Να διπλασιαστεί η παραγωγή εμβολίων κατά της covid για να μοιραστούν δικαιότερα
Εντελώς απαράδεκτο οι αναπτυγμένες χώρες να εμβολιάζουν τον πληθυσμό τους και άλλες να μην έχουν ούτε μια δόση είπε ο γ.γ. του ΟΗΕ

Την ανάγκη να διπλασιαστεί η παραγωγή εμβολίων κατά της COVID-19 σε παγκόσμια κλίμακα ώστε να υπάρξει δικαιότερη κατανομή δόσεων στον αναπτυσσόμενο κόσμο, ο οποίος πλήττεται από νέα κύματα μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό διατύπωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο να ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο οι ανεπτυγμένες χώρες μπορούν να εμβολιάσουν το μεγαλύτερο μέρος των πληθυσμών τους ενώ πολλές αναπτυσσόμενες χώρες δεν διαθέτουν πρόσβαση ούτε σε μία δόση», τόνισε ο Guterres σε δηλώσεις του κατόπιν συνάντηση με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov.
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναφέρθηκε στους κινδύνους που εγείρουν τα παραλλαγμένα στελέχη του SARS-CoV-2, τονίζοντας πως ο ιός εξαπλώνεται «σαν πυρκαγιά» σε διάφορες περιοχές του αναπτυσσόμενου κόσμου.

«Είναι προς το συμφέρον όλων οι πάντες να εμβολιαστούν παντού.
Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε δύο πράγματα: να διπλασιαστεί η παγκόσμια δυνατότητα παραγωγής εμβολίων και ταυτόχρονα να υπάρξει δικαιότερη κατανομή των εμβολίων» υποστήριξε ο Guterres.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης