Το νέο ενεργειακό «παιδί» της Nordex - Τι θα αναλάβει

Το νέο ενεργειακό «παιδί» της Nordex - Τι θα αναλάβει
Ο Όμιλος Nordex είναι πρωτοπόρος στη βιομηχανία αιολικής ενέργειας από το 1985 και δραστηριοποιείται στη γερμανική αγορά από τα τέλη της δεκαετίας του 1980

Διευρύνεται το αποτύπωμα της Nordex στην ευρωπαϊκή αγορά, με την Γερμανία  που είναι και η φυσική της έδρα, να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της εταιρεία, με την νεοσύστατη Nordex Germany GmbH, η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση έργων για όλες τις ανεμογεννήτριες της εταιρείας στη χώρα.

Όπως είναι γνωστό, η Γερμανία πρωτοστατεί στην εγκατάσταση χερσαίων ανεμογεννητριών στην Ευρώπη. Το 2020, περίπου 105 TWh χερσαίας αιολικής ενέργειας τροφοδοτήθηκαν στο γερμανικό δίκτυο, το οποίο είναι λίγο κάτω από το 19% του καθαρού όγκου παραγωγής ενέργειας της χώρας. Αυτό καθιστά την αιολική ενέργεια στην ξηρά τη σημαντικότερη συμβολή στο γερμανικό μείγμα παραγωγής ενέργειας.

Συντονισμένοι στόχοι

Για να επιτύχει η Γερμανία τους κλιματικούς της στόχους, το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε πέρυσι νομοσχέδιο για την αύξηση του ποσοστού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη συνολική κατανάλωση ενέργειας σε 65% έως το 2030.

Ο στόχος, που θεωρείται αμφιλεγόμενος και φιλόδοξος, για την αιολική ενέργεια στην ξηρά είχε τεθεί στα 71 GW. Οι ειδικοί αναμένουν ότι απαιτεί σημαντικά περισσότερα από 71 GW για να συνεισφέρει στο 65% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να καλύψει την αύξηση της ζήτησης ενέργειας έως το 2030. Μέχρι το τέλος του 2020, η Γερμανία είδε την εγκατάσταση σχεδόν 54 GW χερσαίας χωρητικότητας αιολικής ενέργειας, γεγονός που καθιστά τη Γερμανία ηγέτιδα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Όμιλος Nordex είναι πρωτοπόρος στη βιομηχανία αιολικής ενέργειας από το 1985 και δραστηριοποιείται στη γερμανική αγορά από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ο Όμιλος Nordex βρίσκεται σε καλή θέση στη γερμανική αγορά και πέτυχε να καταλάβει περίπου το 30% της εγκατεστημένης ισχύος το 2020. Με την πλατφόρμα Delta4000, ο Όμιλος Nordex βασίζεται σε αποδεδειγμένη τεχνολογία.

Οι ανεμογεννήτριες διαθέτουν τρόπους βελτιστοποιημένου θορύβου και φορτίου για τοποθεσίες με χαμηλές και μεσαίες ταχύτητες ανέμου. Αυτό επιτρέπει τη βελτιστοποίηση ενός αιολικού πάρκου για τις απαιτήσεις AEP, επαγγελματικής θήκης ή στάθμης θορύβου, προκειμένου να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών. Η Nordex Germany GmbH με περισσότερους από 400 υπαλλήλους της υπογραμμίζει τη σημασία της γερμανικής αγοράς όπου, πέρυσι, ο Όμιλος Nordex κατάφερε να αυξήσει με βιώσιμο μερίδιο αγοράς του διπλασιάζοντας την εγκατεστημένη ισχύ ισχύος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης