Ενέργεια

A. Kozlov: Τα πετρελαϊκά αποθέματα της Ρωσίας επαρκούν μέχρι και το 2080

A. Kozlov: Τα πετρελαϊκά αποθέματα της Ρωσίας επαρκούν μέχρι και το 2080
«Κλειδί» η εξερεύνηση πετρελαίου σε δυσπρόσιτες περιοχές

Τα αποθέματα πετρελαίου της Ρωσίας θα διαρκέσουν μέχρι το 2080 με τον τρέχοντα ρυθμό της ετήσιας παραγωγής, δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Alexander Kozlov μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο RBC.

Η Ρωσία διαθέτει επίσης αποθέματα φυσικού αερίου για άλλα 103 χρόνια ετήσιας παραγωγής στα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής. Τα πραγματικά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας θα μπορούσαν ακόμη και να αυξηθούν εάν εντείνει την εξερεύνηση σε περιοχές με δύσκολη διάτρηση, πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η Ρωσία πρέπει να αναπτύξει την εξερεύνηση, συμπεριλαμβανομένων και σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Η σπουδαιότητα των εξαγωγών

Τα έσοδα από εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι καθοριστικής σημασίας για τα έσοδα του προϋπολογισμού της Ρωσίας. Η τιμή του πετρελαίου καταρρέει όπως το προηγούμενο έτος σε πολιτικές σύσφιξης των ζωνών παρά την επιμονή της Μόσχας ότι μπορεί να ζήσει με πετρέλαιο στην τιμή των 30 δολ.

Η παραγωγή της Ρωσίας μειώθηκε πέρυσι και έχει οριστεί για μικρή ανάπτυξη φέτος και την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Το 2020, η χώρα σημείωσε πτώση της παραγωγής της κατά 8,6% το 2020 λόγω της χαμηλότερης παγκόσμιας ζήτησης και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, καθώς και των περικοπών παραγωγής του OPEC+

Oι προβλέψεις

Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία μείωσε τις εκτιμήσεις της για την παραγωγή αργού πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα για τα 2021 και 2022, αλλά κράτησε τις εκτιμήσεις για την παραγωγή πετρελαίου για τα 2023 και 2024 αμετάβλητες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της ρωσικής κυβέρνησης, η παραγωγή πετρελαίου φέτος αναμένεται να ανέλθει στους 517 εκατομμύρια τόνους, έναντι προηγούμενης εκτίμησης 560 εκατομμυρίων τόνων. Η πρόβλεψη για την παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας το 2022 μειώθηκε επίσης, σε 548 εκατομμύρια τόνους, σε σύγκριση με προηγούμενες εκτιμήσεις παραγωγής 558 εκατομμυρίων τόνων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης