Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Καλιφόρνια επενδύει 16 εκατ. ευρώ στην καθαρή ενέργεια

Η Καλιφόρνια επενδύει 16 εκατ. ευρώ στην καθαρή ενέργεια
Στο επίκεντρο των ενεργειακών προτεραιοτήτων η υπεράκτια αιολική ενέργεια

Έμπρακτο είναι το ενδιαφέρον της Καλιφόρνια για την υποστήριξη των έργων ΑΠΕ, καθώς στα σχέδιά της είναι η δέσμευση 16 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της  την περίοδο 2021-2022 για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Τα προτεινόμενα κεφάλαια, τα οποία πρέπει να εγκριθούν από τον κρατικό νομοθέτη, θα επιτρέψουν στην Καλιφόρνια να συνεργαστεί με βασικά ενδιαφερόμενα μέρη, να επιταχύνει τις άδειες για έργα και να αναβαθμίσει τη λιμενική υποδομή, σύμφωνα με την εμπορική ομάδα Offshore Wind California (OWC).

«Αυτή είναι μια σημαντική επένδυση και ένδειξη των πραγμάτων που θα έρθουν για τους εργαζόμενους της Golden State και τη νεοεμφανιζόμενη υπεράκτια βιομηχανία αιολικής ενέργειας», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της OWC, Adam Stern.

Επίσης, ο Stern τόνισε ότι ενθαρρύνθηκε από μια δήλωση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια Gavin Newsom ότι οι διαπραγματεύσεις για το θέμα των υπεράκτιων αιολικών με ους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ προχωρούν και ότι θα υπάρξει σύντομη κοινή ανακοίνωση.

«Η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα είναι βασικός συντελεστής για να βοηθήσει την Καλιφόρνια να υποστηρίξει μια οικονομία καθαρής ενέργειας, παρέχοντας gigawatts ανταγωνιστικής τιμής και χιλιάδες θέσεις εργασίας σε οικογενειακούς μισθούς, προστατεύοντας παράλληλα τους θαλάσσιους και παράκτιους πόρους.

Η Καλιφόρνια μπορεί να οικοδομήσει μια ακμάζουσα νέα βιομηχανία με χιλιάδες θέσεις υψηλής ειδίκευσης και να προσφέρει τουλάχιστον 10 GW ανανεώσιμης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2040, αρκετά για να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για τουλάχιστον 7,5 εκατομμύρια σπίτια στην Καλιφόρνια» πρόσθεσε ο Stern.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης