Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Σε υψηλό επταετίας οι τιμές της βενζίνης

ΗΠΑ: Σε υψηλό επταετίας οι τιμές της βενζίνης

 Παρά την επαναλειτουργία του Colonial η τιμή της βενζίνης τη Δευτέρα έφτασε τα 3,045 δολάρια το γαλόνι

 

Οι τιμές λιανικής βενζίνης στις ΗΠΑ έφτασαν σε υψηλό επίπεδο επτά ετών τη Δευτέρα, 17/5/2021, καθώς θα χρειαστεί λίγος χρόνος για την αλυσίδα εφοδιασμού του μεγαλύτερου αγωγού καυσίμων της χώρας να καλύψει πλήρως την αγορά μετά από μια κυβερνοεπίθεση που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή λειτουργίας του για έξι μέρες την περασμένη εβδομάδα γεγονός που προκάλεσε μαζικές αγορά πανικού.

Το κλείσιμο του αγωγού των 5.500 μιλίων (8.900 χιλιομέτρων) της Colonial Pipeline λόγω κυβερνοεπίθεσης, σταμάτησε τη ροή εκατομμυρίων βαρελιών βενζίνης, ντίζελ και αεροπορικών καυσίμων στην ανατολική ακτή από την ακτή του Κόλπου. Την περασμένη εβδομάδα, περισσότερα από 15.000 βενζινάδικα έμειναν χωρίς καύσιμα.
Η τιμή της βενζίνης τη Δευτέρα έφτασε τα 3,045 δολάρια το γαλόνι, την υψηλότερη από τον Οκτώβριο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία της American Automobile Association.

Σταδιακός ανεφοδιασμός

"Η Νοτιοανατολική περιοχή θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει περιορισμένο εφοδιασμό αυτή την εβδομάδα καθώς οι τερματικοί σταθμοί και τα βενζινάδικα ανεφοδιάζονται σταδιακά με καύσιμα", δήλωσε η εκπρόσωπος της AAA Jeanette McGee. "Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι τιμές του φυσικού αερίου άρχισαν να σταθεροποιούνται."
Οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η αγορά βενζίνης λόγω πανικού ήταν ανεξέλεγκτη.
Η Βόρεια Καρολίνα σημείωσε μέση αύξηση τιμών 20 σεντ ανά γαλόνι από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης GasBuddy τη Δευτέρα.
Η Νότια Καρολίνα, η Βιρτζίνια και η Γεωργία σημείωσαν αυξήσεις τιμών περίπου 20 σεντς ανά γαλόνι.
Ακόμα και όταν οι αυτοκινητιστές έσπευσαν στα κοντινά βενζινάδικα, προκλήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση σε πόλεις όπως το Ρίτσμοντ, στην Βιρτζίνια, Ατλάντα στην Γεωργία, Γκρίνβιλ στην Νότια Καρολίνα, Σάρλοτ, και Ράλεϊ στην Βόρεια Καρολίνα ην περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με την Carol Hansen στην εταιρεία τεχνολογίας τοποθεσίας TomTom. Ορισμένοι οδηγοί στην περιοχή ακύρωσαν ταξίδια.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης