Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εγκρίθηκε από τους μετόχους της Shell το πλάνο της ενεργειακής μετάβασης

Εγκρίθηκε από τους μετόχους της Shell το πλάνο της ενεργειακής μετάβασης
Ο πετρελαϊκός γίγαντας έχει επιταχύνει τη στρατηγική του για να επιτύχει τον στόχο του να καταστεί μια ανθρακικά ουδέτερη επιχείρηση έως το 2050

Οι μέτοχοι της Royal Dutch Shell τάχθηκαν υπερ της στρατηγικής ενεργειακής μετάβασης της εταιρείας σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει σήμερα (18/5) το Reuters. H αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της εταιρείας.

Η κλιματική στρατηγική της Shell  κέρδισε την εμπιστοσύνη του 88,74% των μετόχων, στην ετήσια Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα διαδικτυακά. Το σχέδιο, που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο, στοχεύει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα που θερμαίνουν τον πλανήτη στο μηδέν έως το 2050 μειώνοντας αργά την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, αυξάνοντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις επιχειρήσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα και αντισταθμίζοντας τις εκπομπές μέσω τεχνολογιών δέσμευσης άνθρακα

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ben Van Beurden χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη στρατηγική «περιεκτική, αυστηρή και φιλόδοξη». Αξίζει να σημειωθεί ότι διάφοροι ευφάνταστοι κλιματικοί στόχοι για την καταπολέμηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, απορρίφθηκαν. Αρκετοί επενδυτές και ακτιβιστές έχουν επικρίνει τη Shell για τον καθορισμό στόχων μείωσης άνθρακα με βάση την ένταση, οι οποίοι επιτρέπουν στη Shell να αυξήσει τις εκπομπές της, αντί να συμμορφώνεται στους στόχους μείωσης.

Νέα δεδομένα

Ο πετρελαϊκός γίγαντας έχει επιταχύνει τη στρατηγική του για να επιτύχει τον στόχο του να καταστεί μια ανθρακικά ουδέτερη επιχείρηση έως το 2050.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, η ηλεκτροκίνηση παίζει σημαντικό ρόλο για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και σκοπεύει να επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως.Τέλος, πριν λίγο καιρό έγινε γνωστή η επένδυση στην εταιρεία τεχνολογίας βιώσιμων καυσίμων, LanzaJet, ακολουθώντας μια πολιτική διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου της με εξαγορές και επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια.

 89_9.JPG

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης