Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Έφθασε τα 70 δολ. το Brent πριν υποχωρήσει στα 68,7 δολ. το βαρέλι

Πετρέλαιο: Έφθασε τα 70 δολ. το Brent πριν υποχωρήσει στα 68,7 δολ. το βαρέλι

Στα 65,5 δολ. κινείται το αργό

 

Το πετρέλαιο έφτασε τα 70 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη 18.5.2021 για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, καθώς οι προσδοκίες για ανάκαμψη της ζήτησης μετά από επανέναρξη των οικονομιών της Ευρώπης και των ΗΠΑ αντιστάθμισαν την ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ασία.
Η βρετανική οικονομία άνοιξε ξανά τη Δευτέρα και η Ευρώπη αρχίζει να ανοίγει ξανά πόλεις και παραλίες. Οι νέες περιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν να υποχωρούν.

Περί τις 21:17 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 0,98 % στα 68,78 δολάρια ενώ νωρίτερα έφτασε τα 70 δολ. για πρώτη φορά από τις 15 Μαρτίου.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) κατέγραφε απώλειες 1,10% στα 65,53 δολάρια.
«Οι οικονομίες αλλάζουν και πάλι μια ταχύτητα υψηλότερη», δήλωσε ο Tamas Varga του μεσίτη PVM. «Η ευφορία αντανακλάται στη γενική πεποίθηση ότι η οικονομική ανάκαμψη θα συνδυαστεί σύντομα με την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου».

Το Brent κατέγραψε άνοδο φέτος στο 35%, υποστηριζόμενο από περικοπές εφοδιασμού από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων.
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω πρόοδο, ανέφεραν ορισμένοι αναλυτές. «Η άνοδος των 70 δολαρίων αναμένεται να προκαλέσει συστηματικότερη αγορά και να οδηγήσει γρήγορα στα 71,50 $ το βαρέλι», δήλωσε ο Jeffrey Halley, αναλυτής της OANDA.
Η πρόοδος της Ευρώπης και των ΗΠΑ στη μάχη κατά της πανδημίας έρχεται σε αντίθεση με την κατάσταση στην Ασία, η οποία περιορίζει το ράλι του πετρελαίου. Η Σιγκαπούρη και η Ταϊβάν επανέφεραν μέτρα lockdown και η Ινδία σημείωσε πτώση στη ζήτηση καυσίμων.
Την ανοδική πορεία του πετρελαίου ανακόπτει η προοπτική αναβίωσης της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν που θα επέτρεπε στον παραγωγό του ΟΠΕΚ να ξεκινήσει εκ νέου τις εξαγωγές. Στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα στοιχεία εφοδιασμού των ΗΠΑ αυτής της εβδομάδας, τα οποία αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 1,7 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα αργού.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης