Διεθνή

FT: Αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca και ως επαναληπτικό

FT: Αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca και ως επαναληπτικό
Αρκετά ισχυρή σε οποιαδήποτε παράλλαξη του ιού η αντίδραση των αντισωμάτων

Αποτελεσματικό εμφανίζεται το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid σε περίπτωση που χρειαστεί μια τρίτη, επαναληπτική δόση, όπως εκτιμούν αρκετοί επιστήμονες.
Δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται πρόσωπο με γνώση των ερευνών, αναφέρει πως όσοι έλαβαν μια επαναληπτική δόση του εμβολίου της AstraZeneca, εμφάνισαν μια αρκετά ισχυρή αντίδραση αντισωμάτων απέναντι σε οποιοδήποτε παραλλαγμένο στέλεχος.
Στο ίδιο πλαίσιο, το ίδιο πρόσωπο εμφανίστηκε καθησυχαστικό σχετικά με τις ανησυχίες ότι τα εμβόλια με αδενοϊό δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερες από μία φορά.

 

Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο της AstraZeneca χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία με μια τροποποιημένη εκδοχή των αδενοϊών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα ως μεταφορείς πληροφοριών στα ανθρώπινα κύτταρα.
Ο τρόπος που λειτουργούν έχει προκαλέσει ανησυχία μεταξύ των επιστημόνων ότι αυτού του είδους τα εμβόλια ενδέχεται να χάσουν την ισχύ τους, αν ο εμβολιασμός χρειαστεί να γίνεται κάθε χρόνο προκειμένου να αντιμετωπίζονται νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης