Ενέργεια

ΔΕΗ: Έκτακτη γενική συνέλευση στις 4/6 – Στο καταστατικό η ενεργειακή αποδοτικότητα

ΔΕΗ: Έκτακτη γενική συνέλευση στις 4/6 – Στο καταστατικό η ενεργειακή αποδοτικότητα
Διατήρηση στο ΔΣ των θέσεων των εκπροσώπων των εργαζομένων

Στις 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, κατόπιν πρόσκλησης των μετόχων της εταιρείας.

Στους εταιρικούς σκοπούς της ΔΕΗ θα συμπεριληφθούν οι υπηρεσίες ενεργειακής αποδοτικότητας, η παροχή προϊόντων και υπηρεσιών μελέτης, εφαρμογής, εγκατάστασης, διαχείρισης και χρηματοδότησης συστημάτων παραγωγής ενέργειας, θέρμανσης, ψύξης και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε κτίρια και εγκαταστάσεις.

Η εταιρία, προχωρά και σε τροποποιήσεις του καταστατικού της που αφορούν σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης. Χωρίς, όμως, να ανατρέπονται σημαντικά τα σημερινά δεδομένα της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης. Έτσι διατηρεί τον αριθμό των μελών του σε 11 εκ των οποίων οι δύο θέσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων παραμένουν ως έχουν με την εκλογή τους να προέρχονται από τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα εννέα αυτά θα επιλέγονται με την «πολιτική καταλληλότητας» που εισάγει η νομοθεσία του 2020 και εκλέγονται από τη γενική συνέλευση των μετόχων. Στο ΔΣ θα πρέπει να τηρούνται και οι κανόνες διασφάλισης της διαφοροποιούμενης εκπροσώπησης κατά φύλο, ηλικία, εκπροσώπηση μετόχων και επιστημονικό/επαγγελματικό πεδίο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης