Χρηματιστήριο & Αγορές

Morgan Stanley: Έρχεται διόρθωση στις αγορές - Οι ευκαιρίες στις ενεργειακές

Morgan Stanley: Έρχεται διόρθωση στις αγορές - Οι ευκαιρίες στις ενεργειακές
Οι πληθωριστικές προδοκίες πιέζουν το περιβάλλον των αγορών - To ΒΙΤCOIN έπεσε μέχρι - 22% στα 33.000 δολ για να ανακάμψει στα 40.000 δολ
Σχετικά Άρθρα
Φταίνε τα cryptos ή οι αγορές κάνουν την αναμενόμενη διόρθωση; Τι θα γίνει με τις μετοχές της τεχνολογίας και το NASDAQ;
Και οι δυο αυτές κατηγορίες χάνουν σημαντικό έδαφος με το BITCOIN στα επίπεδα των 33.000 δολ για να ανακάμψει στις 37.00 και το NASDAQ  στα όρια των 13.000 μονάδων με πρώτο επίπεδο ισορροπίας τις 13.135 μονάδες.
Είναι δύο κρίσιμα ερωτήματα που θα τεστάρουν  και το περιβάλλον του ελληνικού χρηματιστηρίου, το οποίο θα δείξει τις αντοχές του.
H Morgan Stanley με έκθεση ημερομηνίας 16 Μαϊου αναφέρει ότι μειώνει την έκθεση της σε μετοχές γιατί ένα κύκλος ισχυρής ανάπτυξης που θα είναι πιο βραχυπρόθεσμος αναδεικνύει ρίσκα.
Μάλιστα θεωρεί ότι οι αποδόσεις θα είναι μονοψήφιες και θα πρέπει να υπάρχει διασπορά στις τοποθετήσεις.

Τα crytos δέχονται πιέσεις  μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας ότι δεν δέχεται οι κινεζικές εταιρίες να χρησιμοποιήσουν στις συναλλαγές τα cryptocurrencies.
Παρά ταύτα οι μεγάλοι market makers των αγορών αναζητούν με κάθε αφορμή την επιβεβαίωση των πληθωριστικών προσδοκιών και της ανόδου των επιτοκίων.
Κατά τον τρόπο αυτό οι αγορές χάνουν τα ρημπάουντ που κάνουν και αυτό που φαίνεται να κυριαρχεί τώρα είναι μια διορθωτική τάση που θα δώσει ευκαιρίες στις επενδυτικές επιλογές.
Έτσι η πτώση των futures μετά το αρνητικό κλείσιμο της Wall χθες δείχνουν ότι η αγορά προεξοφλεί σαν πληθωριστικά τα καλά αποτελέσματα που εμφανίζουν οι μεγάλες εταιρίες λιανικής πώλησης, όπως η Walmart.
Το ξεκίνημα του S&P είναι στις 4.070 μονάδες

Ο S&P δείχνει ότι έχει σαν επίπεδα στήριξης τις 4063-4064 μονάδες και χαμηλότερα τις 4032-4034 σύμφωνα με την Credit Suisse.
Η Kate Moore της Blackrock μιλώντας στο Bloomberg ανέφερε ότι οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογία με υψηλά cash flows και ρυθμούς ανάπτυξης δεν θα φύγουν από το προσκήνιο.
Άποψη ανάλογη κατέγραψε και η Citi για τις αντίστοιχες κινέζικες που διόρθωσαν σημαντικά.
Ο ρυθμός ανάπτυξης των ΗΠΑ μπορεί να φυάσει το 6,5% για το 2021 σύμφωνα με τον Bullard της FED.

56_2.JPG

Η Morgan Stanley υποβαθμίζει τις αμερικανικές μετοχές σε Equal Weight, συστήνει αγορές puts για προαστασία από την διόρθωση και θέτει την τιμή - στόχο του S&P στις 4.225 μονάδες για το β' τρίμηνο του 2022, που σημαίνει ότι δεν βλέπει άνοδο από τα τρέχοντα επίπεδα. Καθίσται όμως θετικότερη για την Ευρώπη, τις ευρωπαϊκές μετοχές και θεωρεί ότι το ευρώ θα αποδυναμωθεί στο 1,18 σε 12μηνο ορίζοντα.

Οι νέες προβλέψεις της Morgan Stanley για τη διεθνή οικονομία και τις αγορές


12_10.JPG

Ενέργεια και Βιομηχανία: Οι ευκαιρίες στην διόρθωση


Η πτώση του χρηματιστηρίου για την Ελλάδα δείχνει σαν περιοχές στήριξης τις 870 σε πρώτη φάση και στην συνέχεια τις 830-850 μονάδες.
Οι ελληνικές ενεργειακές μετοχές έχοντας κάνει μια πρώτη μεγάλη κίνηση από τα χαμηλά Μαρτίου - Απριλίου του 2020 είναι σε μια φάση σταθεροποίησης, θα παραμείνουν όμως οι βασικοί καταλύτες του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Mυτιληναίος λόγω υψηλής κερδοφορίας και στις επόμενες χρήσεις του αλουμινίου, ΒΙΟΧΑΛΚΟ και Τιτάνας  είναι οι βασικοί παίκτες της διεθνούς ανάκαμψης.

Πέραν αυτών το focus στρέφεται στα διυλιστήρια για τους εξής λόγους:

- Βελτίωση των περιθωρίων margins που συμπιέστηκαν στο τελευταίο εξάμηνο.
- Στροφή στις ΑΠΕ με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημοσιοποιημένο από τα ΕΛΠΕ και υλοποίηση κινήτρων από την Motor Oil.
Kαι οι δύο κεφαλαιποιήσεις παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον για το smart money με την Motor Oil να παραμένει η πλέον υποτιμημένη στο 1,5 δισ ευρώ.
Και αυτό γιατί έχει εκτεταμένη κάλυψη από τους διεθνείς οίκους όπως η UBS και εκμεταλλεύεται αποτελεσματικότερα την ανάκαμψη της αγοράς πετρελαιοειδών
Παράλληλα οι κεφαλαιοποιήσεις των πετρελαϊκών έχουν σημειώσει σημαντική ανάκαμψη στις ΗΠΑ.

Από εκεί και πέρα η Tέρνα Ενεργειακή που είναι μια κατεξοχήν ESG περίπτωση έχει πέσει σε μια περίοδο, όπου οι μετοχές των ΑΠΕ πουλήθησαν το τελευταίο δίμηνο στις ΗΠΑ και τώρα ανακάμπτουν (Emphase), έχει όμως αποκτήσει έναν ισχυρό μέτοχο τον Β.Μαρινάκη που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες αν θέλει να απορροφήσει προσφορά.

Η ΔΕΗ θα είναι η ευκαρία της διόρθωσης μετά και τη νέα ανάλυση της Eurobank Equities. Αναμένεται ισχυρή ανάκαμψη με την τελική φάση του της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για τον ΔΕΔΔΗΕ.

Η Bank of America αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για την Ελλάδα και εκτιμά ότι η ανάπτυξη για την ελληνική οικονομία θα είναι 3,4% για το 2021 και 5,7% το 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης