Ενέργεια

ΔΕΗ: Κολλά ο διαγωνισμός 17,5 εκατ. ευρώ για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες

ΔΕΗ: Κολλά ο διαγωνισμός 17,5 εκατ. ευρώ για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες
Η ACS προσφεύγει στο ΣτΕ καθώς θεωρεί «φωτογραφικό» υπέρ των ΕΛΤΑ το διαγωνισμό

Σε καθυστέρηση οδηγούνται οι διαγωνιστικές διαδικασίες των 17,5 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες. Κι αυτό διότι, η εταιρεία ΑCS είχε υποβάλλει ένσταση στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών επί των όρων της προκήρυξης, η οποία απορρίφθηκε.

Ωστόσο, εξαντλώντας όλα τα δικονομικά μέσα, η ACS προσέφυγε και στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) γεγονός που, όπως αναφέρουν πηγές της ΔΕΗ μπορεί να πάει πίσω για μήνες τον διαγωνισμό, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση και βγει η απόφαση.

Η ΑCS είχε μείνει εκτός ..παιχνιδιού και από τον προηγούμενο αντίστοιχο διαγωνισμό  της ΔΕΗ, στον οποίο είχαν προκριθεί τα ελληνικά ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). 

Μάλιστα, και εκείνος ο διαγωνισμός είχε καταγγελθεί ως φωτογραφικός καθώς στους όρους του προβλεπόταν συμμετοχή εταιρειών που μπορούν καλύψουν με καταστήματα  το 95% των καλλικρατικών δήμων.

Οι όροι που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι για τον διαγωνισμό

Ο νέος διαγωνισμός, ο οποίος προκηρύχτηκε στις αρχές του έτους και είχε ήδη πάρει τρεις αναβολές πριν την υποβολή της ένστασης, αφορά στο έργο της περισυλλογής, της διαλογής, της διακίνησης και της διανομής των ταχυδρομικών αποστολών της ΔΕΗ προς τους πελάτες της σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, δηλαδή περίπου 44 εκατομμύρια λογαριασμούς και ένα εκατομμύριο επιστολές.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού θα πρέπει η επίδοση των λογαριασμών στους πελάτες της επιχείρησης να γίνεται το αργότερο εντός τεσσάρων εργάσιμων ημερών από την ημέρα παραλαβής τους.

Όσο για τις ομαδικές ενημερωτικές επιστολές  θα πρέπει να επιδίδονται εντός επτά εργάσιμων ημερών από την παραλαβή τους. Οι λογαριασμοί – περίπου 150 χιλιάδες έως 180 χιλιάδες ημερησίως - θα πρέπει να   παραλαμβάνονται καθημερινά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Αττική.

Ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει να έχει τουλάχιστον τριετή κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα στην παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών και να διαθέτει ειδική άδεια από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) για όλη την ελληνική επικράτεια και να διαθέτει τουλάχιστον ένα κατάστημα στο 95% των Καλλικρατικών δήμων της χώρας, ο όρος που αποτελεί «αγκάθι» και γι΄ αυτόν τον διαγωνισμό.

Να σημειωθεί ότι, με τον προηγούμενο ανάδοχο, τα ΕΛΤΑ, η ΔΕΗ είχε μπει σε περιπέτειες,  όχι για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες που παρείχαν, αλλά καθώς τα ταχυδρομεία παρακρατούσαν μέρος των εισπράξεων από τους λογαριασμούς ρεύματος που εξοφλούσαν οι καταναλωτές.  Ωστόσο, τα ΕΛΤΑ προχώρησαν σε ρύθμιση των οφειλών και οι σχέσεις τελικά αποκαταστάθηκαν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης