Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση πάνω από 3% για το πετρέλαιο – Στα 66 δολ. το Brent, στα 63 δολ. το αργό

Πτώση πάνω από 3% για το πετρέλαιο – Στα 66 δολ. το Brent, στα 63 δολ. το αργό

 Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στην Ασία

 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν πάνω από 3% την Τετάρτη 19/5/2021 λόγω ανησυχιών για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ασία και την ανησυχία ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός ενδέχεται να οδηγήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια, γεγονός που θα μπορούσε να περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη.

Περί τις 22:25 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 3,2%, στα 66,49 $ ανά βαρέλι.
Την Τρίτη, ξεπέρασε τα 70 $ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) υποχωρούσε 3,5%, στα 63,19 $ ανά βαρέλι, μετά από πτώση 1,2% την Τρίτη.

Η άνοδος του Brent στα 70 $ καθορίστηκε από την αισιοδοξία για το άνοιγμα των ΗΠΑ και της ευρωπαϊκής οικονομίας, οι οποίες είναι μεταξύ των μεγαλύτερων καταναλωτών πετρελαίου στον κόσμο. Αλλά αργότερα υποχώρησε από φόβους για επιβράδυνση της ζήτησης καυσίμων στην Ασία καθώς οι περιπτώσεις COVID-19 αυξάνονται στην Ινδία, την Ταϊβάν, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη, προκαλώντας ένα νέο κύμα περιορισμών.
«Ενώ η αισιοδοξία που περιβάλλει το οικονομικό άνοιγμα στη Δύση, γεγονός που βοήθησε το Brent να φτάσει τα 70 $, η κίνηση αποδείχθηκε μη βιώσιμη και κάπως παράλογη, δεδομένης της εικόνας Covid στην Ασία», δήλωσε η αναλυτής της αγοράς OANDA, Sophie Griffiths. «Η παγκόσμια εικόνα της ζήτησης είναι πιθανώς η πιο διαιρεμένη από την αρχή της πανδημίας».
Παρ 'όλα αυτά, ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak δήλωσε ότι οι τιμές του πετρελαίου είναι σταθερές και η αγορά είχε περίπου ισορροπήσει με τη ζήτηση να υπερβαίνει ελαφρώς την προσφορά.
Οι αβεβαιότητες σχετικά με τον πληθωρισμό ώθησαν επίσης τους επενδυτές να μειώσουν την έκθεση σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία όπως το πετρέλαιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης