Τελευταία Νέα

Iberdrola: Πιστή στις ενεργειακές της δεσμεύσεις στα Κανάρια Νησιά

Iberdrola: Πιστή στις ενεργειακές της δεσμεύσεις στα Κανάρια Νησιά
Η έναρξη λειτουργίας του έργου έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2022.

Σάρκα και οστά παίρνει η δέσμευση της Iberdrola για την αγορά ΑΠΕ στα Κανάρια Νησιά, καθώς κέρδισε το 11% της συνολικής ισχύος που δημοπρατήθηκε στη Santa Cruz de Tenerife στη διαδικασία υποβολής προσφορών για χωρητικότητα αιολικής ενέργειας.Συγκεκριμένα, η ισπανική εταιρεία θα αναπτύξει το αιολικό πάρκο Aulagas στη Τενερίφη, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 10,5 MW, αποτελούμενη από 4 ανεμογεννήτριες η καθεμία με ισχύ 2,6 MW. Η έναρξη λειτουργίας του έργου έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2022.

Τα οφέλη

Η κατασκευή και η ανάπτυξη του Aulagas θα συμβάλει στην προώθηση της στρατηγικής ανανεώσιμης ενέργειας του ομίλου στις Κανάρια Νησιά, στην ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή και στη μείωση των υπερβάσεων ενεργειακού κόστους που προκαλούνται από τη μοναδική φύση των νησιωτικών περιοχών.

Στα Κανάρια Νησιά, η Iberdrola λειτουργεί το αιολικό πάρκο Chimiche στην Τενερίφη από το 2019. Με χωρητικότητα 18,3 MW και επένδυση άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ, το έργο δημιούργησε περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του. Το πάρκο παρέχει καθαρή ενέργεια σε ισοδύναμο πληθυσμό 15.000 κατοικιών, αποτρέποντας την εκπομπή 33.000 τόνων CO2 ετησίως.

Τα ενεργειακά πιστεύω

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει εκφράσει την πεποίθησή της ότι η ενεργειακή μετάβαση μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη στον μετασχηματισμό του βιομηχανικού τομέα και για μια πράσινη ανάκαμψη στην οικονομία και στην αγορά εργασίας. Για τον λόγο αυτό, ξεκίνησε ένα ιστορικό επενδυτικό σχέδιο αξίας 150 δισεκατομμυρίων ευρώ την επόμενη δεκαετία, 75 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025, για να τριπλασιάσει την ανανεώσιμη χωρητικότητά του και να διπλασιάσει τα περιουσιακά στοιχεία του δικτύου και να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που προσφέρει η ενεργειακή επανάσταση του κόσμου αντιμετωπίζουν ηγετικές οικονομίες.

Μάλιστα, οι επενδύσεις στην Ισπανία ανέρχονται σε περίπου 14,3 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2025, τα μισά από τα οποία (περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ), θα δαπανηθούν για την ανάπτυξη έργων ανανεώσιμης ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης