Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Glencore και Umicore χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για τον εντοπισμό κοβαλτίου

tags :
Glencore και Umicore χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για τον εντοπισμό κοβαλτίου
Στόχος η βελτίωση του ελέγχου των αλυσίδων εφοδιασμού

Η εταιρεία εξόρυξης και εμπορίας Glencore και άλλοι ανθρακωρύχοι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον προμηθευτή υλικών μπαταριών Umicore για το κοβάλτιο που χρησιμοποιείται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα να ανιχνεύεται χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.
Οι ανθρακωρύχοι και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς βρίσκονται υπό πίεση για την παραγωγή μπαταριών οχημάτων διερευνούν τη χρησιμότητα του blockchain - μια ψηφιακή πλατφόρμα για την καταγραφή και την επαλήθευση συναλλαγών που μοιράζονται σε ένα δίκτυο υπολογιστών - για τη βελτίωση του ελέγχου των αλυσίδων εφοδιασμού και ότι η προμήθεια του δεν βασίζεται σε παράνομη παραγωγή ή παιδική εργασία.

Δοκιμές έως το τέλος του 2021

Οι Umicore, Glencore, China Molybdenum Co και Eurasia Resources Group θα δοκιμάσουν την τεχνολογία blockchain RealSource έως το τέλος του 2021 και αναμένεται να την κοινοποιήσουν το 2022.
Το κοβάλτιο έχει μεγάλη ζήτηση καθώς αποτελεί βασικό ορυκτό για την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου, καθώς κυβερνήσεις και καταναλωτές περιρίζουν τα ορυκτά καύσιμα όπως το ντίζελ και η βενζίνη με στόχο τη μείωση των εκπομπών.
Ωστόσο, η διακυβέρνηση είναι δύσκολη καθώς η πλειονότητα των προμηθειών προέρχεται από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου η Glencore, η CMOC και η ERG κατέχουν ορυχεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης