Ενέργεια

Ofgem: Η στάση των Βρετανών απέναντι στην ηλεκτροκίνηση - Τάσεις και φόβοι των καταναλωτών

Ofgem: Η στάση των Βρετανών απέναντι στην ηλεκτροκίνηση - Τάσεις και φόβοι των καταναλωτών
Υπάρχουν περισσότερα από μισό εκατομμύριο οχήματα εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών στους δρόμους της Βρετανίας, ανέφερε πρόσφατα το Υπουργείο Μεταφορών
Σχετικά Άρθρα

Την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος εξετάζει ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη πενταετία, δεδομένης της απαγόρευσης πώλησης νέων οχημάτων βενζίνης και ντίζελ το 2030, αποκαλύπτει έρευνα που αναμεταδίδει το «The Guardian».

Σύμφωνα με έρευνα του ενεργειακού παρατηρητή Ofgem, περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά σκοπεύουν να αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα ή υβριδικό plug-in. Αυτό ισοδυναμεί με 24%, ή σχεδόν ένα στα τέσσερα, όλων των ενεργειακών νοικοκυριών. Μάλιστα, η επιτροπή για την αλλαγή του κλίματος, ένας ανεξάρτητος δημόσιος οργανισμός που συμβουλεύει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τις αποκεντρωμένες κυβερνήσεις, προβλέπει ότι περίπου 18 εκατ. υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2030, όταν εισαχθεί απαγόρευση πώλησης νέων οχημάτων εσωτερικής καύσης.

Παρατηρήσεις

Παράλληλα, υπάρχουν περισσότερα από μισό εκατομμύριο οχήματα εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών στους δρόμους της Βρετανίας, ανέφερε πρόσφατα το Υπουργείο Μεταφορών. Σύμφωνα με την Εταιρεία Κατασκευαστών και Εμπορευμάτων Αυτοκινήτων, σχεδόν ένα στα επτά (13,6%) των καινούργιων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες ήταν καθαρά ηλεκτρικά ή υβριδικά plug-in.

Η έρευνα της Ofgem δείχνει επίσης ότι περισσότερο από το 1/3 των νοικοκυριών δήλωσε ότι είναι απίθανο να αγοράσει ηλεκτρικό όχημα τα επόμενα πέντε χρόνια, με το 59% από αυτά να λέει ότι η τιμή είναι πολύ υψηλή, το 38% εκφράζει ανησυχίες για μια σύντομη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και μικρής εμβέλειας και το 36% ανησυχεί για το ότι δεν έχει πουθενά να φορτίσει το ηλεκτρικό όχημά του κοντά στο σπίτι.

Ο Jonathan Brearley, διευθύνων σύμβουλος της Ofgem, δήλωσε: «Καθώς περισσότεροι καταναλωτές κάνουν τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα τα επόμενα πέντε χρόνια, η Ofgem θα ανακοινώνει εκατομμύρια λίρες επενδύσεων για τη δημιουργία ενός πιο ευέλικτου ενεργειακού συστήματος για την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης οχημάτων, ανανεώσιμων πηγών. Η εξασφάλιση της επένδυσης είναι μόνο η μισή απάντηση. Η κλιματική αλλαγή μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο εάν οι καταναλωτές συμμετέχουν στη διαδικασία. Για να συμβεί αυτό, η μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα πρέπει να είναι δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης