Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ενώνουν τις δυνάμεις τους Mitsubishi και Iberdrola - Στόχος η απεξάρτηση της βιομηχανίας από τον άνθρακα

Ενώνουν τις δυνάμεις τους Mitsubishi και Iberdrola - Στόχος η απεξάρτηση της βιομηχανίας από τον άνθρακα
Σκοπός είναι η προώθηση βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων βιομηχανιών ουδέτερου άνθρακα

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν Iberdrola και Mitsubishi Power για την από κοινού ανάπτυξη συστημάτων με βάση τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που επιτρέπουν την απαλλαγή της βιομηχανικής παραγωγής από τον άνθρακα.

Η συμμαχία μεταξύ των δύο εταιρειών θα αναπτύξει εγκαταστάσεις παραγωγής πράσινου υδρογόνου, συστήματα αποθήκευσης μπαταριών και ηλεκτροπαραγωγικές εγκαταστάσεις παραγωγής θερμότητας με σκοπό την προώθηση βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων βιομηχανιών ουδέτερου άνθρακα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Power Ken Kawai και ο Aitor Moso, ο φιλελεύθερος διευθυντής επιχειρήσεων της Iberdrola υπέγραψαν τη συμφωνία συνεργασίας που θα δημιουργήσει ομάδες αποτελούμενες από εμπειρογνώμονες και από τις δύο εταιρείες για τον εντοπισμό ευκαιριών για καθαρή παραγωγή και αποθήκευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας άνθρακα μεγάλης κλίμακας.

Ο Kawai είπε: «Η Iberdrola και η Mitsubishi Power συνεργάζονται για να υποστηρίξουν την απαλλαγή από τον άνθρακα στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παρέχοντας έργα GTCC υψηλής απόδοσης. Θα αναπτύξουμε από κοινού την απαραίτητη υποδομή υδρογόνου, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας και ηλεκτροπαραγωγά συστήματα παραγωγής θερμότητας για την απανθρακοποίηση του ενεργειακού και βιομηχανικού τομέα».

Τέλος, ο Moso πρόσθεσε: «Με την επέκταση των ανανεώσιμων λύσεων όπως η ηλεκτροδότηση της θερμότητας, της αποθήκευσης μπαταριών και του πράσινου υδρογόνου σε βιομηχανικές διαδικασίες παραγωγής, θέτουμε τις δυνατότητές μας στην υπηρεσία ενός επίκαιρου και κοινού στόχου: να οικοδομήσουμε ένα πιο βιώσιμο και οικονομικό μοντέλο, προσφέροντας ευκαιρίες ανάπτυξης για τη βιομηχανία και την απασχόληση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης