Επιχειρήσεις

Δυο νέα ανώτατα στελέχη στη Δικηγορική εταιρία KBVL, μέλος του Διεθνούς Δικτύου Deloitte Legal

Δυο νέα ανώτατα στελέχη στη Δικηγορική εταιρία KBVL, μέλος του Διεθνούς Δικτύου Deloitte Legal

O Γιώργος Παιδακάκης και η Τίνα Κουτσοπούλου αναλαμβάνουν τον τομέα της ενέργειας

 

Η Δικηγορική Εταιρεία KBVL μέλος του Δικτύου Deloitte Legal , ανακοινώνει την έλευση δύο σημαντικών στελεχών. O Γιώργος Παιδακάκης ως Partner και η Τίνα Κουτσοπούλου ως Senior Managing Associate θα δημιουργήσουν μια ομάδα εξειδικευμένων δικηγόρων σε θέματα ενέργειας.

Η KBVL θα αξιοποιήσει τη σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτουν τα δύο στελέχη σε όλο το φάσμα του ενεργειακού δικαίου σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και σε συνεργασία με την Energy Sector ομάδα της Deloitte Ελλάδος θα παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για κάθε πτυχή του ενεργειακού τομέα.

Ο Γιώργος  Παιδακάκης είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών (ΜΔΣ) εμπορικού δικαίου από το ίδιο Πανεπιστήμιο και (LLM) ευρωπαϊκού δικαίου από το Κολλέγιο της Ευρώπης, ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης ερευνητής στη Νομική Σχολή του University of Michigan. Διαθέτει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας με εξειδίκευση στο δίκαιο της ενέργειας και του ελεύθερου ανταγωνισμού. Μέχρι πρόσφατα ήταν επικεφαλής Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων και προηγουμένως μέλος της Νομικής Υπηρεσίας, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με ενεργή συμμετοχή σε πλήθος αποφάσεων, γνωμοδοτήσεων και έργων τεχνικής συνδρομής της Αρχής σε όλο το φάσμα του ενεργειακού δικαίου. Πριν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Ενέργειας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και διδάσκει στη Νομική Βιβλιοθήκη το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο Ενεργειακή Μετάβαση: Δίκαιο & Νέες Αγορές.

Η Τίνα Κουτσοπούλου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (LL.M.) στο ευρωπαϊκό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο και Οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και έχει διατελέσει ερευνήτρια στο T.M.C. Asser Institute-Centre of International & European Law στη Χάγη και στο Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) στη Θεσσαλονίκη. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με εξειδίκευση στο δίκαιο της ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής με περισσότερα από 15 έτη επαγγελματικής εμπειρίας σε Ευρωπαϊκούς οργανισμούς και κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία 4 έτη διετέλεσε στέλεχος της Νομικής Υπηρεσίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας συμμετέχοντας, μεταξύ άλλων, στις ομάδες εργασίας για την αναδιαμόρφωση της αγοράς ηλεκτρισμού σύμφωνα με το μοντέλο στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη δημιουργία του χρηματιστηρίου ενέργειας, τη συμμετοχή των ΑΠΕ στις νέες αγορές και την ανάπτυξη νέων υποδομών φυσικού αερίου στην ελληνική επικράτεια.

Ο Ηλίας Κοϊμτζόγλου, Managing Partner της Δικηγορικής Εταιρείας KBVL, δήλωσε σχετικά :

 «Καλωσορίζω δύο εξαιρετικούς συναδέλφους, με πολυετή εμπειρία και σημαντική παρουσία στον κλάδο της ενέργειας. Η έλευση του Γιώργου και της Τίνας αποτελεί ουσιαστικό δείγμα της στρατηγικής στόχευσης της δικηγορικής μας εταιρίας και σηματοδοτεί την είσοδό μας στην αγορά παροχής νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στον κλάδο της ενέργειας, ο οποίος παρουσιάζει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης και σημαντικών επενδύσεων. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιώργος και η Τίνα θα δημιουργήσουν πολύ  σύντομα μία από τις καλύτερες ομάδες ενεργειακών νομικών συμβούλων στην ελληνική αγορά».

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης