Ενέργεια

Mε υπερφορτιστές της Tesla το superhub ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου

Mε υπερφορτιστές της Tesla το superhub ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου

 

Το Oxford Superhub, το οποίο θα εδρεύει στα νότια της αγγλικής πόλης, πρόκειται να ανοίξει αργότερα φέτος, προσφέροντας στους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων «εξαιρετικά γρήγορους φορτιστές»
Η τεχνολογία της Tesla θα χρησιμοποιηθεί σε μια νέα εγκατάσταση του Ηνωμένου Βασιλείου που περιγράφεται ως «ο ισχυρότερος κόμβος φόρτισης EV στην Ευρώπη». Η ανακοίνωση έρχεται καθώς οι αρχές προσπαθούν να αυξήσουν τις υποδομές για να καλύψουν την αναμενόμενη αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων τα επόμενα χρόνια.
Το Oxford Superhub, το οποίο θα εδρεύει στα νότια της αγγλικής πόλης, πρόκειται να ανοίξει αργότερα φέτος, προσφέροντας στους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων «εξαιρετικά γρήγορους φορτιστές».
Στο έργο συμμετέχουν το Δημοτικό Συμβούλιο της Οξφόρδης, εταιρείες φόρτισης Fastned και Wenea, και Pivot Power, η οποία αποτελεί μέρος του EDF Renewables. Σε δήλωση την Παρασκευή, το Δημοτικό Συμβούλιο της Οξφόρδης δήλωσε ότι η ανάπτυξη θα χρησιμοποιεί 10 φορτιστές από την Fastned και 16 από την Gamma Energy.
Επιπλέον, ο σταθμός - ο οποίος θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - θα προσφέρει 12 από τους υπερφορτιστές της Tesla.

Μηδενικές εκπομπές από το 2035

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σκοπεύει να σταματήσει την πώληση νέων οχημάτων ντίζελ και βενζίνης από το 2030. Από το 2035, όλα τα νέα αυτοκίνητα και φορτηγά θα πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές. Αυτοί οι στόχοι θα απαιτήσουν σημαντική αύξηση της υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση και να εξαλειφθούν οι φόβοι σχετικά με το «άγχος της εμβέλειας», (μεγάλες διαδρομές χωρίς απώλεια ισχύος)
Σε συνέντευξή του στο CNBC "Squawk Box Europe" την Παρασκευή, η διευθύνουσα σύμβουλος της Ford της Βρετανίας και της Ιρλανδίας, Lisa Brankin, επεσήμανε την ανάγκη για περισσότερη υποδομή. «Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία μεταξύ των καταναλωτών σχετικά με το ποια υποδομή υπάρχει», είπε. Η Brankin, ανέφερε μια πρόσφατη εκτίμηση από την Εταιρεία Κατασκευαστών και Εμπορίας Αυτοκινήτων ότι περίπου 2,3 εκατομμύρια δημόσια σημεία φόρτισης απαιτούνται έως το 2030 για να «παρέχουν επαρκή κάλυψη και να αντιμετωπίσουν το άγχος της αυτονμίας». Εάν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα πρέπει να εγκατασταθούν περισσότερα από 700 νέα σημεία φόρτισης ανά ημέρα έως το 2030, πρόσθεσε ο οργανισμός του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης