Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Shell: 4,6 εκατ. δολ. για την παραγωγή καθαρών καυσίμων

Shell:  4,6 εκατ. δολ. για την παραγωγή καθαρών καυσίμων

Ερευνητικό πρόγραμμα σε υνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης



Η Royal Dutch Shell (RDSa.L) ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με πανεπιστήμιο στη Σιγκαπούρη σε ένα τριετές ερευνητικό έργο αξίας 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων για τη μετατροπή του διοξειδίου του άνθρακα σε καύσιμα και πετροχημικά.
Ερευνητές από τη Shell και το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης (NUS) θα αναπτύξουν διαδικασίες για την παραγωγή αιθανόλης και ν-προπανόλης από διοξείδιο του άνθρακα, ένα υποπροϊόν από βιομηχανικές διαδικασίες, ανέφεραν σε ξεχωριστές δηλώσεις στους ιστότοπούς τους.
Η αιθανόλη και η-προπανόλη μπορούν να αναμειχθούν με βενζίνη για να παράγουν καθαρότερα καύσιμα καύσης ή να αφυδατωθούν περαιτέρω για την παραγωγή αιθυλενίου και προπυλενίου, βασικά δομικά στοιχεία για τα πλαστικά.
Οι τρέχουσες μέθοδοι μετατροπής του διοξειδίου του άνθρακα σε καύσιμα και χημικά δεν είναι σε θέση να παράγουν τους επιθυμητούς τύπους χημικών με αποδόσεις που μπορούν να καλύψουν τις βιομηχανικές ανάγκες, ανέφερε το NUS.
Το πανεπιστήμιο τόνισε ότι η Shell θα συμβάλει στην αναβάθμιση των καταλυτών και των διαδικασιών που αναπτύχθηκαν από την ομάδα της NUS.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης