Ενέργεια

Goldman Sachs: Στα 80 δολ. βλέπει το πετρέλαιο το τέταρτο τρίμηνο του 2021

Goldman Sachs: Στα 80 δολ. βλέπει το πετρέλαιο το τέταρτο τρίμηνο του 2021
Παρά την πιθανή επιστροφή του Ιράν στον εφοδιασμό της αγοράς

Η Goldman Sachs αναμένει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα ανέλθουν στα 80 δολ. ανά βαρέλι το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, υποστηρίζοντας ότι η αγορά έχει υποτιμήσει την ανάκαμψη της ζήτησης, ακόμη και με πιθανή επανάληψη του ιρανικού εφοδιασμού.
"Η υπόθεση για υψηλότερες τιμές πετρελαίου παραμένει άθικτη, δεδομένης της μεγάλης αύξησης της ζήτησης λόγω των εμβολίων και ενόψει ανελαστικής προσφοράς", ανέφερε η τράπεζα σε σημείωμα την Κυριακή.
Ακόμη και «υποθέτοντας επιθετικά» την επανεκκίνηση των ιρανικών εξαγωγών τον Ιούλιο, οι τιμές του Brent θα συνεχίσουν να φτάνουν τα $ 80 έως το τέταρτο τρίμηνο, ανέφερε.
gol_3.PNG


Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα αφού ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani,,δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν έτοιμες να άρουν κυρώσεις στους τομείς πετρελαίου, τραπεζών και ναυτιλίας της Τεχεράνης.
Το αργό αντιστάθμισε μερικές από τις απώλειες τη Δευτέρα, καθώς προέκυψε μια πιθανή εμπλοκή στην αναζωογόνηση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν του 2015 που θα μπορούσε να προσθέσει περισσότερη προμήθεια πετρελαίου.
Η Goldman Sachs δήλωσε ότι η ανάκαμψη της ζήτησης στις ανεπτυγμένες αγορές θα αντισταθμίσει τις πρόσφατες απώλειες που προέκυψαν στην κατανάλωση και την πιθανώς βραδύτερη ανάκαμψη στη Νότια Ασία και τη Λατινική Αμερική.

gol2_4.PNG

Αύξηση της ζήτησης

Η παγκόσμια ζήτηση θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως το τέλος του έτους, με την μεγαλύτερη άνοδο να είναι πιθανό να συμβεί τους επόμενους 3 μήνες, ανέφερε.
κινητικότητα αυξάνεται ραγδαία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθώς οι εμβολιασμοί επιταχύνουν και καταργούν τα lockdowns, με την αύξηση των εμπορευματικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων", ανέφερε το σημείωμα.
Η ανάλυση αναμένει επίσης ότι ο Οργανισμός των Χωρών Παραγωγής Πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, του γνωστού ως ΟΠΕΚ + θα αντισταθμίσουν την οποιαδήποτε αύξηση στην παραγωγή του Ιράν, σταματώντας για δύο μήνες την αύξηση της παραγωγής τους στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 .
Αυτό θα βοηθήσει στην αντιστάθμιση του πτωτικού αντίκτυπου λόγω της απελευθέρωσης ιρανικής πλωτής αποθήκευσης.



www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης