Επένδυση 96 εκατ. ευρώ της Enel στην Ισπανία για την κατασκευή τριών φωτοβολταϊκών

Επένδυση 96 εκατ. ευρώ της Enel στην Ισπανία για την κατασκευή τριών φωτοβολταϊκών
Κάθε μονάδα θα έχει εγκατεστημένη ισχύ περίπου 50MW χάρη στα διπλά φωτοβολταϊκά πάνελ

Tην κατασκευή τριών φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 150 MW ξεκινά στην Ισπανία, η Enel Green Power Espana. Το κόστος των συγκεκριμένων ενεργειακών projects ανέρχεται στα 96 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Η Enel Green Power θα απασχολεί περίπου 900 άτομα από την περιοχή για την κατασκευή. Κάθε μονάδα θα έχει εγκατεστημένη ισχύ περίπου 50MW χάρη στα διπλά φωτοβολταϊκά πάνελ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία πραγματοποίησε ένα μάθημα λειτουργίας και συντήρησης μονάδων ανανεώσιμων πηγών μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου με σκοπό τη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας στις εγκαταστάσεις. Από τους δήμους Merida και Almendralejo συμμετείχαν 30 άτομα, ενώ η Enel παραδίδει μαθήματα κατάρτισης σε ανέργους, σε συνεργασία πάντα με τις τοπικές αρχές.

Παράλληλα, οι εργασίες της Enel συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς στην Εξτρεμαδούρα με την κατασκευή πέντε ακόμη φωτοβολταϊκών. Η εγκατεστημένη ισχύς τους υπολογίζεται στα 250 MW και η επένδυση αγγίζει τα 170 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι για την κατασκευή αυτών των έργων, θα απασχοληθούν περισσότερα από 1.500 άτομα.

Έντονη δραστηριοποίηση στις ΗΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι η δράση της εταιρείας στις ΗΠΑ είναι μεγάλη και στις αρχές του μήνα είχε ανακοινωθεί η ατασκευή πέντε νέων έργων ανανεώσιμης ενέργειας. Σε αυτά περιλαμβάνονται τρία έργα στο Τέξας (το Roseland Solar Project -639,6 MW, το Blue Jay Solar Site – 270 MW, το Ranchland Wind – 263 MW με το καθένα από αυτά να διαθέτει την δυνατότητα για επιπλέον αποθήκευση μπαταρίας).

Το αιολικό έργο Alta Farms των 200 MW στο Ιλινόις και το αντίστοιχο project Rockhaven των 140 MW στην Οκλαχόμα συμπληρώνουν την πεντάδα των επενδύσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης