Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι «έδειξε» το εμβόλιο της Moderna σε εφήβους 12-17 ετών

Τι «έδειξε» το εμβόλιο της Moderna σε εφήβους 12-17 ετών
Στην κλινική μελέτη της Moderna συμμετείχαν 3.732 εθελοντές 12-17 ετών, από τους οποίους τα δύο τρίτα έλαβαν το εμβόλιο και το ένα τρίτο έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo) για λόγους σύγκρισης
Ασφαλές και αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός σε εφήβους 12-17 ετών βρέθηκε το εμβόλιο της Moderna.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών θα διαβιβαστούν στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων με την προοπτική να δοθεί άδεια για κατεπείγουσα χρήση στις αρχές Ιουνίου.
Όπως επισημαίνει το Reuters, η αμερικανική ρυθμιστική αρχή είχε χρειαστεί ένα μήνα για να δώσει το πράσινο φως για χρήση του αντίστοιχου εμβολίου της Pfizer στους εφήβους, κάτι που σημαίνει ότι η αδειοδότηση για το εμβόλιο της Moderna ίσως καθυστερήσει μέχρι τις αρχές Ιουλίου.
Στην κλινική μελέτη της Moderna συμμετείχαν 3.732 εθελοντές 12-17 ετών, από τους οποίους τα δύο τρίτα έλαβαν το εμβόλιο και το ένα τρίτο έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo) για λόγους σύγκρισης.
 
Κανένα κρούσμα Covid-19 δεν καταγράφηκε στην ομάδα του εμβολίου δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, κάτι που σημαίνει ότι η αποτελεσματικότητα ανέρχεται στο 100%, σύμφωνα τουλάχιστον με τον ορισμό της εταιρείας για τα συμπτωματικά κρούσματα.
Σοβαρά θέματα ασφάλειας δεν εντοπίστηκαν, ενώ οι συχνότερες παρενέργειες ήταν πονοκέφαλος, κόπωση, μυαλγίες και ρίγη.
Τα δεδομένα πρόκειται να υποβληθούν για δημοσίευση στον επιστημονικό Τύπο, ωστόσο όλοι οι εθελοντές θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται για έναν χρόνο μετά τη δεύτερη δόση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης