Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Novak: Πρόταση συνεργασίας στη Σαουδική Αραβία για την παραγωγή υδρογόνου

Novak: Πρόταση συνεργασίας στη Σαουδική Αραβία για την παραγωγή υδρογόνου

Ο Novak δήλωσε ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Σαουδική Αραβία έχουν μεγάλες δυνατότητες να αναπτύξουν παραδοσιακές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ο Ρώσος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Alexander Novak την Τρίτη προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία για την παραγωγή υδρογόνου, μιλώντας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης της διακυβερνητικής επιτροπής Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας.

"Έχουμε μια πρόταση για τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας για την ενέργεια υδρογόνου", δήλωσε ο Novak.
Το υδρογόνο θεωρείται ως το μελλοντικό πράσινο καύσιμο, που όλο και περισσότεροι εκτιμάται ως ένας τρόπος για να απαλλαγούμε από τις εκπομπές άνθρακα σε βαριά βιομηχανία και μεταφορές.
Η πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο Ρωσία ήταν αργή στην ανάπτυξη της παραγωγής αερίου υδρογόνου, ενός καυσίμου που εκπέμπει μόνο υδρατμούς και ζεστό αέρα όταν καίγεται, αντί για διοξείδιο του άνθρακα.
Η Σαουδική Αραβία, η οποία σχεδιάζει να διαφοροποιήσει την οικονομία, εξετάζει διάφορα έργα μεγάλης κλίμακας για την παραγωγή υδρογόνου.
Ο Novak είπε ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Σαουδική Αραβία έχουν μεγάλες δυνατότητες να αναπτύξουν παραδοσιακές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης