Ενέργεια

To σκεπτικό Biden για το stop στις κυρώσεις του Nord Stream 2

To σκεπτικό Biden για το stop στις κυρώσεις του Nord Stream 2
H Merkel δήλωσε χθες (25/5) ότι αναμένει πως θα υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το έργο του αγωγού

Tην απόφαση να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της ρωσογερμανικής εταιρείας που κατασκευάζει τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, πήρε ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, η συνέχιση της επιβολής κυρώσεων θα έβλαπτε τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη.

«Το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και δεν είμαι εγώ που επιτρέπω στη Γερμανία να κάνει κάτι ή όχι ν επέβαλα κυρώσεις τώρα νομίζω ότι αυτό θα ήταν αντιπαραγωγικό ως προς τις σχέσεις μας με την Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Biden.

Παράλληλα, η Merkel δήλωσε χθες (25/5) ότι αναμένει πως θα υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το έργο του αγωγού.

Τρέχουν για το έργο

Μάλιστα, η Gazprom και οι εταίροι της έχουν αποδυθεί σε κούρσα με τον χρόνο για την ολοκλήρωση του έργου και την έναρξη της μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω Βαλτικής. Ο αγωγός, που έχει ολοκληρωθεί κατά το 95%, παρακάμπτει την Ουκρανία, στερώντας της έσοδα από τις προμήθειες για τη διέλευση του αερίου από το έδαφός της και δυνητικά πλήττοντας την προσπάθειά της να αντιμετωπίσει αυτήν που το Κίεβο και δυτικές χώρες χαρακτηρίζουν ρωσική επιθετικότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης