Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνάντηση Σκρέκα με εκπροσώπους του ΠΣΕΕΠ την Πέμπτη 27/5 για τα ΕΛΠΕ

Συνάντηση Σκρέκα με εκπροσώπους του ΠΣΕΕΠ την Πέμπτη 27/5 για τα ΕΛΠΕ

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 28/05/21

 

Συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας Κ. Σκρέκα θα έχει αύριο Πέμπτη 27/05/21 το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Κατά την συνάντηση όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΣΕΕΠ θα παρουσιασθεί η θέση η θέση των εργαζομένων απέναντι στις μεθοδεύσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου έχει τις ευθύνες του αρμόδιου υπουργείου αλλά και θα του ζητηθεί ξεκάθαρη θέση επί του συγκεκριμένου και κρίσιμου ζητήματος.
Επίσης στο πλαίσιο των συνεχών επαφών του Σωματείου με όλο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων πραγματοποιήθηκε χθες αργά το απόγευμα συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση "στη συνάντηση τονίστηκε για μια ακόμα φορά, η ανάγκη διατήρησης κατ΄ ελάχιστο της υπάρχουσας μορφής διοίκησης στο σημερινό σχήμα που εξασφαλίζει τη συμμετοχή και τον έλεγχο του Ομίλου από το ελληνικό δημόσιο. Μας τονίστηκε η ταύτιση του με τις θέσεις μας και ενημερωθήκαμε τόσο για την κατάθεση τροπολογίας στην Ελληνική Βουλή σήμερα και την εν συνεχεία συζήτησή της αύριο στο κοινοβούλιο, όπου θα επιδιωχθεί μέσω αυτής σε ενδεχόμενη υπερψήφιση, η εξασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου στον Όμιλο ΕΛΠΕ ταυτόχρονα με τη  συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στη Διοίκησή του.

Δεσμεύσεις

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. μέσω του Προέδρου του, δεσμεύτηκε για την επαναφορά του ελέγχου των ΕΛΠΕ από το δημόσιο, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην ολοκλήρωση του ξεπουλήματος, όποτε αναλάβει την κυβερνητική ευθύνη.
Η διαδικασία επαφών με πολιτικά κόμματα και θεσμικούς φορείς θα συνεχιστεί παράλληλα με τις νομικές ενέργειες αλλά και τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, μέχρι να ανατραπεί η απαράδεκτη διαδικασία που ακυρώνει τον έλεγχο του δημοσίου σε μία από τις τελευταίες επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν καθοριστικά  στην παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου μας.
Σήμερα στάλθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ και κοινοποιήθηκε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εξώδικη δήλωση – καταγγελία – προειδοποίηση, πως οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ, δεν υποκύπτουν, δεν φοβούνται, αλλά αγωνίζονται για τα δικαιώματα όχι μιας στενής εργασιακής ομάδας, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού και κάθε μεθόδευση και λογική που κινείται στα όρια των ποινικών ευθυνών, θα καταδειχθεί και θα αναδειχθεί.

Την Παρασκευή 28/05/21, την ημέρα δηλαδή διεξαγωγής της αναβληθείσας Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων των ΕΛΠΕ, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με όλους τους εργαζομένους, στις επάλξεις και τις πύλες.
Τονίζουμε τη σημασία καθολικής και μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις μας και καλούμε την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έστω και την τελευταία στιγμή να ανταποκριθούν στην ευθύνη προάσπισης των συμφερόντων του Ελληνικού λαού που έχουν οριστεί να υπηρετούν.


www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης