Ενέργεια

Ην. Βασίλειο: Η Ofgem θα επενδύσει 425 εκατομμύρια δολάρια σε υποδομές ηλεκτρικών οχημάτων

Ην. Βασίλειο: Η Ofgem θα επενδύσει 425 εκατομμύρια δολάρια σε υποδομές ηλεκτρικών οχημάτων
Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα δύο χρόνια και αποτελεί μέρος ενός επενδυτικού σχεδίου 40 δισεκατομμυρίων λιρών

H ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Βρετανίας, Ofgem, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24.5.2021 ότι θα επενδύσει 300 εκατομμύρια λίρες (425 εκατομμύρια δολάρια) σε περισσότερα από 200 έργα υποδομής χαμηλών εκπομπών άνθρακα στις ηλεκτρικές μεταφορές και την θέρμανση
Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα δύο χρόνια και αποτελεί μέρος ενός επενδυτικού σχεδίου 40 δισεκατομμυρίων λιρών για να εξασφαλισθεί ότι η Βρετανία θα μετακινηθεί σε μεταφορές και θέρμανση με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα, διατηρώντας παράλληλα ασφαλή τον ενεργειακό εφοδιασμό.
Η Βρετανία θα απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ από το 2030 ως μέρος του στόχου της να μειώσει τις εκπομπές σε καθαρό μηδέν έως το 2050.
Αλλά καθώς οι οδηγοί αλλάζουν από βενζίνη και ντίζελ σε ηλεκτρικό, τα καλώδια, οι υποσταθμοί και άλλες υποδομές της Βρετανίας χρειάζονται μαζική αναβάθμιση σε υποστήριξη της νέας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Ως μέρος του πακέτου χρηματοδότησής της, η Ofgem ανέφερε ότι οι περιοχές εξυπηρέτησης αυτοκινητοδρόμων και οι θέσεις των οδικών αρτηριών σε ολόκληρη τη χώρα θα λάβουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται για να εγκαταστήσουν 1.800 νέα σημεία ταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα τριπλασιάσουν το τρέχον δίκτυο.

Επιπλέον 1.750 σημεία φόρτισης θα υποστηρίζονται σε κωμοπόλεις. Η αυξημένη χωρητικότητα δικτύου θα δημιουργηθεί για να υποστηρίζει περισσότερα σημεία φόρτισης, περισσότερη παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και περισσότερη ηλεκτρική θέρμανση για σπίτια και επιχειρήσεις, ανέφερε η Ofgem.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης