Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εισαγωγές πρώτων υλών για τσιπ μπαταριών προτεραιότητα του Biden

Εισαγωγές πρώτων υλών για τσιπ μπαταριών προτεραιότητα του Biden
Το προτεινόμενο σχέδιο υποδομής προβλέπει 174 δισ. δολ. για την ενίσχυση της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα βασιστεί σε συμμαχικές χώρες για να προμηθεύσει το μεγαλύτερο μέρος των μετάλλων που απαιτούνται για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και θα επικεντρωθεί στην επεξεργασία τους σε ανταλλακτικά μπαταριών, μέρος μιας στρατηγικής που έχει σχεδιαστεί για να καθησυχάσει τους περιβαλλοντολόγους, ανέφεραν δύο αξιωματούχοι της κυβέρνησης στο Reuters.
Τα σχέδια θα είναι ένα πλήγμα για τους αμερικανούς ανθρακωρύχους που ήλπιζαν ότι ο Biden θα βασιστεί κυρίως στα εγχώρια προερχόμενα μέταλλα, όπως είχε σηματοδοτήσει η εκστρατεία του το περασμένο φθινόπωρο, για να βοηθήσει στην εκπλήρωση των φιλοδοξιών του για μια οικονομία με λιγότερη ένταση άνθρακα.
Αντί να επικεντρώνεται στην αδειδότηση περισσότερων ορυχείων στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση του Biden επικεντρώνεται περισσότερο στη δημιουργία θέσεων εργασίας που επεξεργάζονται ορυκτά εσωτερικά σε ανταλλακτικά μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων (EV).
Ένα τέτοιο σχέδιο θα βοηθούσε στη μείωση της εξάρτησης των ΗΠΑ από την Κίνα για υλικά EV, ενώ στηρίζει τον κατασκευαστικό τομέα και θεωρητικά, θα μειώσει την ανεργία που προκαλείται από πανδημία.
Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ διοργανώνει συνέδριο τον Ιούνιο για να προσελκύσει περισσότερη παραγωγή EV στη χώρα. Το προτεινόμενο σχέδιο υποδομής του Biden ύψους 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων προβλέπει 174 δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της εγχώριας αγοράς EV με εκπτώσεις φόρου και επιχορηγήσεις για τους κατασκευαστές μπαταριών, μεταξύ άλλων κινήτρων.

Παραγωγή πρώτων υλών

Η προσέγγιση αυτή οδηγεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να βασίζονται στον Καναδά, την Αυστραλία και τη Βραζιλία - μεταξύ άλλων - για να παράγουν τις περισσότερες από τις κρίσιμες πρώτες ύλες που απαιτούνται, ενώ ανταγωνίζεται για θέσεις εργασίας υψηλότερης αξίας μετατρέποντας αυτά τα ορυκτά σε τσιπ υπολογιστών και μπαταρίες.
Η εξασφάλιση της πλήρους αλυσίδας εφοδιασμού από μέταλλα για μπαταρίες δεν απαιτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι ο κύριος παραγωγός των πρώτων υλών, δήλωσε μια από τις πηγές.
Μια πλήρης στρατηγική θα οριστικοποιηθεί μετά από μια αναθεώρηση της αλυσίδας εφοδιασμού διάρκειας ενός έτους με τη συμμετοχή αξιωματούχων της κυβέρνησης.
Ο Ali Zaidi αναπληρωτής εθνικός σύμβουλος για το κλίμα , δήλωσε ότι η διοίκηση επικεντρώθηκε σε μια στρατηγική που «αξιοποιεί τους εγχώριους πόρους μας με τρόπο υπεύθυνο», σημειώνοντας ότι συμπεριλαμβάνεται η ανακύκλωση στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Ενώ τα έργα στις ΗΠΑ από μικρούς και μεγάλους ανθρακωρύχους θα αισθανθούν τον αντίκτυπο, οι επιπτώσεις από τυχόν αποκλεισμένα έργα θα πλήξουν δυσανάλογα σε μικρότερες εταιρείες που επικεντρώνονται στις ΗΠΑ. Πολλοί μεγάλοι ανθρακωρύχοι έχουν επίσης παγκόσμια έργα που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το σχέδιο της κυβέρνησης.
"Δεν μπορούμε πλέον να ενισχύσουμε την παραγωγή των προϊόντων που θέλουμε, σε μέρη που δεν μπορούμε να δούμε και σε ανθρώπους που δεν θα συναντήσουμε ποτέ", δήλωσε ο Mckinsey Lyon της Perpetua Resources Corp η οποία προσπαθεί να αναπτύξει το ορυχείο Stibnite του Idaho για παραγωγή χρυσού και αντιμόνιο που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κραμάτων μπαταριών EV.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης