Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα προς ΗΠΑ: Μην πολιτικοποιείτε την προέλευση της covid

Κίνα προς ΗΠΑ: Μην πολιτικοποιείτε την προέλευση της covid
Ο πρόεδρος Joe Biden ζήτησε από τη CIA να συντάξει μέσα σε 90 ημέρες έκθεση για το πώς προέκυψε η covid
Έκκληση στις ΗΠΑ να μην πολιτικοποιεί το θέμα της προέλευσης του κορωνοϊού απευθύνει η πρεσβεία της Κίνας στις ΗΠΑ ύστερα από την απόφαση του προέδρου Joe Biden να δώσει διορία 90 ημερών στη CIA προκειμένου να συντάξει έκθεση, στην οποία θα αναφέρει το πώς προέκυψε ο ιός.
Σύμφωνα με την κινέζικη πρεσβεία, η πολιτικοποίηση της προέλευσης της covid θα εμπόδιζε τις περαιτέρω έρευνες και θα υπέσκαπτε τις παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
«Κάποιες πολιτικές δυνάμεις εμμένουν στην πολιτική χειραγώγηση και στο blame game» αναφέρει σε ανακοίνωση της η κινεζική πρεσβεία., η οποία τονίζει πως «υποστηρίζει μια ολοκληρωμένη μελέτη όλων των πρώτων κρουσμάτων covid παγκοσμίως και μια διεξοδική έρευνα σε μερικές από τις πιο μυστικές βάσεις και βιολογικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο».
 
Καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ετοιμάζεται να αρχίσει τη δεύτερη φάση των ερευνών για την προέλευση του ιού, η Κίνα βρίσκεται υπό πίεση προκειμένου να δώσει μεγαλύτερη πρόσβαση στους ερευνητές, μια και πυκνώνουν οι φωνές που δεν αποκλείουν το σενάριο τελικά ο ιός να διέρρευσε από το Εργαστήριο Ιολογίας της Wuhan.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης