Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Την κατασκευή μεγάλου εργοστασίου μπαταριών εξετάζει η Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο

Την κατασκευή μεγάλου εργοστασίου μπαταριών εξετάζει η Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η Nissan θέλει σημαντική οικονομική υποστήριξη αξίας τουλάχιστον 12 εκατομμυρίων λιρών (13,9 εκατ. ευρώ) από την κυβέρνηση για το παραπάνω project

Την κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξετάζει η Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο, διεξάγοντας συζητήσεις με την κυβέρνηση της χώρας. Σύμφωνα με τους Financial Times η επίσημη ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των συζητήσεων αναμένεται να γίνει μέσα τους προσεχείς μήνες.

«Θα συνεχίσουμε να ηλεκτροδοτούμε τη σειρά μας ως μέρος του παγκόσμιου ταξιδιού μας προς την ουδετερότητα του άνθρακα. Ωστόσο, δεν έχουμε άλλα σχέδια να ανακοινώσουμε αυτήν τη στιγμή», τόνισε η Nissan σε ηλεκτρονική της δήλωση.

Η τοποθεσία του Sunderland

Το νέο εργοστάσιο αναμένεται ότι θα υπερβαίνει κατά πολύ την ικανότητα των 1,9 GWh της υπάρχουσας εγκατάστασης, με την παραγωγή να αρχίζει στα 6 GWh και για να παράγει σε πλήρη λειτουργία μεταξύ 18 GWh και 20 GWh ανά έτος. Η Nissan επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο Sunderland, με σκοπό να καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκτός Ιαπωνίας.

Η Nissan θέλει σημαντική οικονομική υποστήριξη αξίας τουλάχιστον 12 εκατομμυρίων λιρών (13,9 εκατ. ευρώ) από την κυβέρνηση για το παραπάνω project, ώστε να μειώσει το ενεργειακό κόστος για την παραγωγή των μπαταριών.

Η ευρωπαϊκή ώθηση

Η ΕΕ κατασκευάζει εργοστάσια μπαταριών μεγάλης κλίμακας. Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Maros Sefcovic δήλωσε ότι έως το 2025, οι προγραμματισμένες εγκαταστάσεις θα παράγουν κυψέλες για να τροφοδοτήσουν τελικά έξι εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα.Τον Σεπτέμβριο του 2019, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε το Faraday Battery Challenge ως μέρος του Ταμείου Βιομηχανικής Στρατηγικής (ISCF), για την τόνωση της έρευνας και της καινοτομίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης