Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πυρκαγιά προκλήθηκε στο εργοτάξιο του Gigafactory της Tesla στη Γερμανία

Πυρκαγιά προκλήθηκε στο εργοτάξιο του Gigafactory της Tesla στη Γερμανία
Την ευθύνη ανέλαβε μέσω επιστολής η ακροαριστερή ομάδα ακτιβιστών Vulkangruppe

Πυρκαγιά ξέσπασα το βράδυ της Τρίτης (25/5) στο εργοτάξιο της Tesla στο Grunheide της Γερμανίας, απειλώντας παράλληλα το δάσος της περιοχής. Παρ’ όλα αυτά η κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε έγκαιρα.

Όπως μεταδίδει το thehill.com, η πυρκαγιά προκλήθηκε κατόπιν ζημιάς στα καλώδια τροφοδοσίας. Την ευθύνη ανέλαβε μέσω επιστολής η ακροαριστερή ομάδα ακτιβιστών Vulkangruppe. Μάλιστα, εκπρόσωπος των ακτιβιστών είπε στο Reuters, ότι: «Η Tesla δεν είναι ούτε πράσινη, ούτε κοινωνική».

Όλα συντείνουν πως η ζημιά στα καλώδια προκλήθηκε μετά από ανθρώπινη παρέμβαση, αν και μέχρι τώρα τίποτε δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω εργοτάξιο έπρεπε να περάσει από μια μακρά διαδικασία έγκρισης, αφού οι περιβαλλοντολόγοι προσπάθησαν να το σταματήσουν λόγω ανησυχιών σχετικά με τους υδάτινους πόρους, σημείωσε το Reuters.Όπως είναι γνωστό, τα αυτοκίνητα της Tesla διατίθενται στην αγορά ως φιλικά προς το περιβάλλον, δεδομένου ότι έχουν μικρό αντίκτυπο στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα λόγω του ότι τα συγκεκριμένα οχήματα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια και όχι φυσικό αέριο.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε πρόσφατα ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης της κατασκευής των οχημάτων στη Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης