Ενέργεια

Η Nissan θα δημιουργήσει μονάδες μπαταριών EV σε Ιαπωνία και Βρετανία

Η Nissan θα δημιουργήσει μονάδες μπαταριών EV σε Ιαπωνία και Βρετανία

Η Nissan Motor θα συνεργαστεί με την κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών, Envision AESC, για την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων μπαταρίας για ηλεκτρικά οχήματα στην Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο και θα επενδύσει πάνω από 200 δισεκατομμύρια γιεν (1,82 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε το Nikkei την Παρασκευή 28.5.2021.
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα αρχίσει να παράγει μπαταρίες σε δύο νέες εγκαταστάσεις από το 2024, με στόχο τη συνολική χωρητικότητα που επαρκεί για την τροφοδοσία 700.000 EV ανά έτος, ανέφερε η έκθεση.

"Η Nissan θα συνεχίσει να επιταχύνει την ηλεκτροκίνηση προς την ουδετερότητα του άνθρακα, ωστόσο δεν έχουμε άλλα σχέδια να ανακοινώσουμε αυτήν τη στιγμή", δήλωσε η εκπρόσωπος της Nissan.
Οι μπαταρίες είναι ένα από τα πιο ακριβά συστατικά των EV καθώς οι πρώτες ύλες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους.

Σύμφωνα με τον  Διευθύνοντα  Σύμβουλο, Luca de Meo,  στόχος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να εξοικονομήσει κόστος προχώρησε  και έτσι οι δύο  άρχισαν συνομιλίες για να συνεργαστούν περισσότερο χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία μπαταρίας και συμφώνησαν για τις κοινές προδιαγραφές των μπαταριών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης