Ενέργεια

Η Suncor Energy στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές έως το 2050

Η Suncor Energy στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές έως το 2050
Αναμένει μείωση των εκπομπών κατά 10 megatonnes (MT) ετησίως στις δραστηριότητές της

Η Suncor Energy Inc στοχεύει σε καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου άμμου δέχονται πιέσεις για την επίτευξη του στόχου της χώρας για ενεργειακή μετάβαση.

Η Suncor, η οποία είχε προηγουμένως θέσει στόχο  για μείωση κατά 30% στην ένταση των εκπομπών έως το 2030, δήλωσε ότι αναμένει μείωση των εκπομπών κατά 10 megatonnes (MT) ετησίως στις δραστηριότητές της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, έχει θέσει ως στόχο τις καθαρές μηδενικές εκπομπές για τη χώρα έως το 2050 ως μέρος της παγκόσμιας κίνησης για δράση για την κλιματική αλλαγή.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα επικεντρώσει τις προγραμματισμένες ετήσιες δαπάνες ύψους 4,14 δισ. δολ. ΗΠΑ έως τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της «ανταγωνιστικότητας άνθρακα».

Σκοπεύει να επενδύσει στις επιχειρήσεις χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίες αναμένεται να χρηματοδοτηθούν με 2 δισ. δολ.  έως το 2025. Οι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου, δέχονται πιέσεις από επενδυτές που θέλουν να δουν τη βιομηχανία να υιοθετεί πιο πράσινες επιλογές, ανακοίνωσαν νέους στόχους εκπομπών φέτος εν μέσω μείωσης των δαπανών και της παραγωγής.

Η Suncor νωρίτερα αυτό το μήνα ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία ATCO Ltd για την ανάπτυξη ενός έργου καθαρού υδρογόνου κοντά στο Fort Saskatchewan της Αλμπέρτα, σε ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που έλαβε ο  παραγωγός άμμου πετρελαίου για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης