Τελευταία Νέα

Δεν έχει «αντίπαλο» η αιολική ενέργεια στη Βραζιλία - Τα εκπληκτικά ποσοστά

Δεν έχει «αντίπαλο» η αιολική ενέργεια στη Βραζιλία - Τα εκπληκτικά ποσοστά
Σε συνολικό επίπεδο, υπάρχουν 14,34 GW εγκατεστημένης χωρητικότητας σε 568 αιολικά πάρκα και πάνω από 7.000 ανεμογεννήτριες σε 12 πολιτείες

Στα 14 GW έχει φτάσει η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας της Βραζιλίας. Τα δεδομένα αναφοράς δημοσιεύθηκαν σήμερα (31/5)  από την Ένωση Αιολικής Ενέργειας της Βραζιλίας (Abeeólica) και δείχνουν ότι η συνολική παραγωγή αυτής της ενεργειακής μήτρας είναι ισοδύναμη με την ίδια εγκατεστημένη ισχύ του υδροηλεκτρικού σταθμού Itaipu.

Σε συνολικό επίπεδο, υπάρχουν 14,34 GW εγκατεστημένης χωρητικότητας σε 568 αιολικά πάρκα και πάνω από 7.000 ανεμογεννήτριες σε 12 πολιτείες. Οι πολιτείες της βορειοανατολικής περιοχής συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής. Το Rio Grande do Norte εμφανίζεται στην πρώτη θέση με 146 αιολικά πάρκα και 3.949,3 MW ισχύος. Ακολουθεί η Bahía με 133 αιολικά πάρκα και χωρητικότητα 3.525 MW. Η Ceará κατατάσσεται τρίτη, με 2.049.9 MW ισχύος και 80 αιολικά πάρκα εγκατεστημένα.

Σύμφωνα με την Ένωση, «η αιολική ενέργεια έχει δείξει σταθερή ανάπτυξη. Το 2011 διέθετε λιγότερο από 1 GW, ενώ σήμερα έχει φτάσει σε 14 GW. Κατά μέσο όρο, η ενέργεια που παράγεται από αυτές τις πηγές ανέμου είναι επί του παρόντος ισοδύναμη με την κατά προσέγγιση οικιακή κατανάλωση περίπου 26 εκατομμυρίων σπιτιών, που ισοδυναμούν με 80 εκατ. άτομα».

Σύμφωνα με την Abeeólica, η αιολική ενέργεια αντιπροσωπεύει σχεδόν το 14% του Εθνικού Διασυνδεδεμένου Συστήματος (SIN). Στη συγκεκριμένη περίπτωση των βορειοανατολικών περιοχών, το ρεκόρ υποβοήθησης φορτίου υπερβαίνει το 70% της ενέργειας που παράγεται στην περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης