Ενέργεια

Ενεργειακός μετασχηματισμός εν δράσει: Το νέο βήμα της BP

Ενεργειακός μετασχηματισμός εν δράσει: Το νέο βήμα της BP
Τα περιουσιακά στοιχεία θα αναπτυχθούν μέσω της ηλιακής κοινοπραξίας της BP Lightsource BP
Σχετικά Άρθρα

Η αναδιάρθρωση του ενεργειακού συστήματος, οι απαιτούμενες χαμηλές εκπομπές άνθρακα και η προτεραιότητα της κλιματικής αλλαγής έχουν ανατρέψεις τις στρατηγικές των μεγάλων παικτών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Ισχυρά brand names του κλάδου αναθεωρούν τις στραητγικές του και επικεντρώνονται στις τάσεις της ενεργειακής μετάβασης.

Πρόσφατο παράδειγμα, η συμφωνία της BP για την αγορά 9 GW φωοτβολταϊκών έργων στις ΗΠΑ, από την 7X Energy για 220 εκατομμύρια δολάρια. Ο Βρετανικός ενεργειακός γίγαντας δήλωσε ότι η συμφωνία θα αυξήσει τον αγωγό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε 23 GW από τα τωρινά 14 GW. Πρόκειται για μια κίνηση που αντιπροσωπεύει τον στόχο του Ομίλου για να αυξήσει την καθαρή αναπτυγμένη ανανεώσιμη παραγωγική του ικανότητα σε 20 GW ως το 2025 και στα 50 GW μέχρι το 2050.

Τα περιουσιακά στοιχεία θα αναπτυχθούν μέσω της ηλιακής κοινοπραξίας της BP Lightsource BP, δήλωσε η εταιρεία και η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 30 ημέρες.

Η ελληνική «σχέση»

Σημειώνεται ότι χθες (31/5) γνωστοποιήθηκε η είσοδος της Lightsource bp στην ελληνική αγορά μέσω της εξαγοράς 640MW από την Kiefer TEK. Η εταιρία κατοχύρωσε 140MW στην πρόσφατη Κοινή Ανταγωνιστική Διαδικασία δηλαδή 40% της συνολικής δημοπρατημένης ισχύος, «κλειδώνοντας» σε μία μέση τιμή των 38.5 € ανά MW. Τα συγκεκριμένα έργα αποτελούν ένα μέρος από τα 640ΜW έργων που θα εξαγοράσει η Lightsource bp από την Kiefer TEK, κάτι που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές και επενδυτές ηλιακής ενέργειας στη χώρα.

Η Ελλάδα γίνεται πλέον μια στρατηγική αγορά για την Lightsource bp, η οποία  έχει παρουσία σε 3 ηπείρους και 14 χώρες με ένα χαρτοφυλάκιο εκτελεσμένων έργων ισχύος 3,5GW και υπό εκτέλεση διεθνή έργα δυναμικότητας 20 GW.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης