Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Engine No. 1 ετοιμάζει το Transform 500 ETF μετά τη νίκη της στην υπόθεση Exxon

Η Engine No. 1 ετοιμάζει το Transform 500 ETF μετά τη νίκη της στην υπόθεση Exxon
Θα επενδύει μεταξύ άλλων σε ενέργεια, χρηματοοικονομικές υπηρεσιές, τεχνολογίες

Η εταιρεία επενδύσεων Engine No. 1, η οποία την περασμένη εβδομάδα κέρδισε τουλάχιστον δύο έδρες στο διοικητικό συμβούλιο της Exxon Mobil Corp σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα αμοιβαίο κεφάλαιο που θα επικεντρωθεί στις κοινωνικά συνειδητές επενδύσεις, σύμφωνα με κανονιστικό έγγραφο.
Το χαρτοφυλάκιο θα ονομάζεται Engine No. 1 Transform 500 ETF και θα επενδύει στους τομείς των καταναλωτών, της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της υγειονομικής περίθαλψης, των τεχνολογιών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την κανονιστική κατάθεση της 28ης Μαΐου.

«Επιδιώκει να ενθαρρύνει τις μετασχηματιστικές αλλαγές στις δημόσιες εταιρείες του χαρτοφυλακίου της μέσω της εφαρμογής κατευθυντήριων γραμμών για την ψήφο πληρεξουσίου», ανέφερε το έγγραφο. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τα τέλη που προτίθεται να χρεώσει, πόσα χρήματα μπορεί να προσπαθήσει να συγκεντρώσει ή πότε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα λάβει απόφαση σχετικά με την έγκριση της προγραμματισμένης νέας προσφοράς.
H Engine No. 1 ιδρύθηκε στα τέλη του περασμένου έτους με περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και κατέγραψε μια τεράστια άνοδο όταν ανακοίνωσε μια επένδυση 40 εκατομμυρίων δολαρίων στην Exxon με την οποία σχεδιάζει να αναγκάσει τον πετρελαϊκό γίγαντα να βελτιώσει την οικονομική του απόδοση και να επικεντρωθεί περισσότερο στην καθαρή ενέργεια προσθέτοντας νέο διευθυντές στο διοικητικό συμβούλιο.

Την περασμένη εβδομάδα, οι μέτοχοι της Exxon εξέλεξαν τουλάχιστον δύο από τους υποψηφίους της Engine No. 1, με τον υπολογισμό να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Σε όλη τη διάρκεια, οι επενδυτές περίμεναν η Engine No. 1 να προσπαθήσει να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια από θεσμικούς και λιανικούς πελάτες. Ο προγραμματισμός για το ETF ξεκίνησε πολύ πριν από τη νίκη της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με προηγούμενες κανονιστικές καταχωρήσεις. Το νέο χαρτοφυλάκιο θα διαχειρίζεται η Molly Landes, η οποία εντάχθηκε στην Engine No. 1 τον Μάρτιο αφού είχε εργαστεί στη BlackRock Inc, τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, από το 2011.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης