Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κομισιόν: Nα ξεκινήσει άμεσα η ΔΕΗ την τμηματική πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνιτικές μονάδες στον ανταγωνισμό

Κομισιόν: Nα ξεκινήσει άμεσα η ΔΕΗ την τμηματική πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνιτικές μονάδες στον ανταγωνισμό

Η Κομισιόν βρίσκεται σε συζητήσεις με τις αρμόδιες αρχές για το πως θα ενσωματωθούν καλύτερα οι απόψεις και παρατηρήσεις των συμμετεχόντων στο «anti-trust remedy» ώστε να καταλήξει άμεσα αναφέρει η έκθεση

 

Οι ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της 10ης έκθεσης της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, ενώ αναφορά υπάρχει και στην εκκρεμότητα με τη λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ και την πώληση πακέτων στον ανταγωνισμό.

Η έκθεση της Κομισιόν σημειώνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να ξεκινήσει άμεσα την τμηματική πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνιτικές μονάδες στον ανταγωνισμό και προσθέτει ότι «με την ολοκλήρωση του market test, η Κομισιόν βρίσκεται σε συζητήσεις με τις αρμόδιες αρχές για το πως θα ενσωματωθούν καλύτερα οι απόψεις και παρατηρήσεις των συμμετεχόντων στο «anti-trust remedy» ώστε να καταλήξει άμεσα».
Σημειώνει μάλιστα ότι «οι ελληνικές αρχές μετέχουν με δομικό τρόπο στη συζήτηση, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι το τελικό σχήμα θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Η αναφορά στις ιδιωτικοποιήσεις

Σε ότι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις του ενεργειακού τομέα, αναφορά γίνεται για την ΔΕΠΑ Υποδομών, ΔΕΠΑ Εμπορίας και την υπόγεια αποθήκη της Νότιας Καβάλας.
Για την ΔΕΠΑ Υποδομών, η υποβολή δεσμευτικών προσφορών προγραμματίζεται για τις 15 Ιουλίου 2021.
Στην περίπτωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την αναβολή της φάσης υποβολής δεσμευτικών προσφορών τουλάχιστον μέχρι Σεπτέμβριο του 2021, με την προοπτική να έχουν διευθετηθεί μια σειρά εκκρεμότητες που εμποδίζουν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
Σε ότι αφορά την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου της Νότιας Καβάλας, μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η έκδοση της απόφασης της ΡΑΕ για το σύστημα τιμολόγησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης