Ενέργεια

Vantage Towers: Ισχυρό ενδιαφέρον συνεργασίας με τον ΔΕΔΔΗΕ- Το πλάνο ανάπτυξης στην Ελλάδα

Vantage Towers: Ισχυρό ενδιαφέρον συνεργασίας με τον ΔΕΔΔΗΕ- Το πλάνο ανάπτυξης στην Ελλάδα
Η εταιρεία έχει ήδη θέσει σε λειτουργία 150 φωτοβολταϊκά πάνελς σε εγκαταστάσεις της ενώ λειτουργεί πιλοτικά και σταθμό φυσικού αερίου

Την πρόθεση της να συνεργαστεί μελλοντικά με τον ΔΕΔΔΗΕ, εξέφρασε η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής και διαχείρισης τηλεπικοινωνιακών πύργων στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη Vantage Towers.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Αθανάσιος Έξαρχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, της Vantage Towers Greece «Θα μας ενδιέφερε να συνεργαστούμε με τον ΔΕΔΔΗΕ καθώς είναι οι μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς ενέργειας στην Ελλάδα».

Η Vantage Towers επίσης έχει αρχίσει και επενδύει σε έργα ΑΠΕ και φυσικού αερίου στο πλαίσιο μείωσης του ενεργειακού της αποτυπώματος.

Έτσι ήδη έχει θέσει σε λειτουργία 150 φωτοβολταϊκά πάνελς σε εγκαταστάσεις της στο εξωτερικό ενώ λειτουργεί πιλοτικά ένα σταθμό φυσικού αερίου.

«Η ενέργεια που καταναλώνεται για τη λειτουργία των μονάδων είναι σημαντική και μελετάμε διάφορες λύσεις για τη μικρότερη οικονομική επιβάρυνση τους. Από μικρές ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, φυσικό αέριο και άλλες» ανέφερε ο κ. Έξαρχος

Ποια είναι η Vantage Towers

Η Vantage Towers Greece ιδρύθηκε επίσημα τον περασμένο Δεκέμβριο, με μια «προίκα» περίπου 5.200 πύργων κεραιών (macro-sites) .  Η Ελλάδα είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά για την Vantage Towers, μετά από την Γερμανία και την Ισπανία. Ο όμιλος διαχειρίζεται συνολικά περισσότερους από 45,4 χιλιάδες σταθμούς βάσης σε όλη την Ευρώπη.

Αντικείμενο της είναι να αγοράζει και να κατασκευάζει πύργους τηλεπικοινωνιών ενώ προσφέρει υπηρεσίες, οι οποίες διασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή συνδεσιμότητα, ενεργώντας ως ανεξάρτητος παίκτης, ο οποίος είναι σε θέση να ικανοποιήσει εξίσου τις απαιτήσεις όλων των πελατών στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Με μετοχικό κεφάλαιο που αγγίζει τα €815 εκατομμύρια, πωλήσεις 126 εκατ. ευρώ, EBITDA 53 εκατ. ευρώ, η Vantage Towers Greece κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών στην Ελληνική αγορά. Συνεισφέρει επίσης στην Ελληνική οικονομία με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε τοπικές δαπάνες και υποστηρίζει εκατοντάδες έμμεσες θέσεις εργασίας.

Η διεθνής εταιρεία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και γεωγραφικά ποικιλόμορφες εταιρείες πύργων τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, με περισσότερα από 82.000 σημεία σε 10 ευρωπαϊκές χώρες.

Η μετοχή της μητρικής ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης στις 18 Μαρτίου και μια εβδομάδα αργότερα 25 Μαρτίου, ανακοινώθηκε και η αγορά του 38% της ελληνικής εταιρείας.

Το όραμα της είναι να ισχυροποιήσει την ψηφιακή μετάβαση της Ευρώπης μέσω βιώσιμων συνδέσεων, οι οποίες επιφέρουν κοινωνικά, περιβαλλοντικά και επιχειρηματικά οφέλη για όλους.

Ενσωμάτωση των στελεχών και δραστηριοτήτων της Victus

Ο CEO της Vantage Towers, Vivek Badrinath και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Vantage Towers Greece, Αθανάσιος Έξαρχος, ανακοίνωσαν από κοινού σήμερα τη μεταφορά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και των στελεχών που σχετίζονται με τη λειτουργία παθητικών υποδομών από την VICTUS Networks S.A. στην Vantage Towers Greece.

Η VICTUS Networks είχε συσταθεί παλαιότερα κατόπιν συνεργασίας της Vodafone Ελλάδας και της Wind Ελλάδας με αντικείμενο την κοινή χρήση του δικτύου κινητών τηλεπικοινωνιών.

Η εταιρία παραμένει στρατηγικός συνεργάτης της  Vantage Towers Greece και η ενσωμάτωση της λειτουργίας των παθητικών υποδομών της προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια, εμπειρία και δυναμική για την περαιτέρω βελτίωση της προσφοράς του χαρτοφυλακίου της Vantage Towers Greece.

Η πολυετής συνεργασία με δύο από τους μεγαλύτερους μισθωτές, την Vodafone Ελλάδας και τη Wind Hellas, καθώς και η συνεργασία με άλλους σημαντικούς παίκτες της αγοράς ενισχύει τις δυνατότητες του τοπικού οικοσυστήματος παθητικών υποδομών στην παροχή ευρείας συνδεσιμότητας και προηγμένων, φιλικών προς το περιβάλλον υπηρεσιών.

Ο CEO του Ομίλου, Vivek Badrinath, επισκέφθηκε την Vantage Towers Greece και καλωσόρισε τα νέα στελέχη ενώ συνάντησε κυβερνητικούς αξιωματούχους, δημόσιες αρχές και βασικούς ενδιαφερομένους της αγοράς για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Όπως ο ίδιος σημείωσε: «Ο ρόλος της Vantage Towers Greece στον Όμιλο είναι πολύ σημαντικός. Η Ελλάδα είναι η 3η πιο σημαντική αγορά για εμάς όσον αφορά το μέγεθος. Το όραμα της εταιρείας μας είναι να ενισχύσουμε ψηφιακά τις αστικές και τις αγροτικές κοινότητες μέσω λύσεων συνδεσιμότητας, οι οποίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Η επένδυσή μας στην Vantage Towers Greece αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης