Ενέργεια

Tellurian: Δεκαετή συμφωνία με τη Vitol για την προμήθεια 3 mtpa LNG

Tellurian: Δεκαετή συμφωνία με τη Vitol για την προμήθεια 3 mtpa LNG
Την περασμένη εβδομάδα, η Tellurian υπέγραψε επίσης 10ετή συμφωνία με την Gunvor Group για 3 MTPA LNG

Η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης υγροποιημένου φυσικού αερίου Tellurian   ανακοίνωσε την Πέμπτη 3/6/2021 ότι υπέγραψε 10ετή συμφωνία με τη Vitol, τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο trader ενέργειας στον κόσμο, για 3 εκατομμύρια τόνους ετησίως (MTPA) LNG. Η συμφωνία αποτιμάται σε έσοδα περίπου 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την περίοδο της συμφωνίας, ανακοίνωσε η Tellurian.
Η ζήτηση για LNG έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς χώρες, όπως η Κίνα και η Ινδία, αγοράζουν περισσότερο από το υπερψυγμένο καύσιμο για να καλύψουν τις ταχέως αναπτυσσόμενες ενεργειακές ανάγκες, ενώ απογαλακτίζουν τους καταναλωτές από τον άνθρακα.

Συμφωνίνα με την Gunvor 

Την περασμένη εβδομάδα, η Tellurian υπέγραψε επίσης 10ετή συμφωνία με την Gunvor Group για 3 MTPA LNG. Το LNG θα παραδοθεί από το Driftwood LNG, μια εγκατάσταση υγροποίησης 27,6 MTPA κοντά στη λίμνη Charles, Λουιζιάνα στις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ. Η Tellurian ανέφερε ότι συνεχίζει να εκτελεί τα σχέδιά της για εμπορία όγκων LNG στο Driftwood.
Οι δύο συμφωνίες αντιπροσωπεύουν συνολικά 24 δισεκατομμύρια δολάρια σε εκτιμώμενα έσοδα, σύμφωνα με την Tellurian.
Η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι η απόφαση για το προτεινόμενο εργοστάσιο εξαγωγής Driftwood στη Λουιζιάνα μετατέθηκε για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης