Επικαιρότητα

Στις ΗΠΑ ο Βαρθολομαίος το Φθινόπωρο - Συναντάται με Biden

Στις ΗΠΑ ο Βαρθολομαίος το Φθινόπωρο - Συναντάται με Biden
Σημαντική συνάντηση για την Ορθοδοξία και τα συμφέροντα του Ελληνισμού
Στις ΗΠΑ θα περιοδεύσει στα τέλη Οκτωβρίου ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σε μια επίσκεψη υψηλών συμβολισμών αλλά και σημαντικών επαφών για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής από τις οποίες ξεχωρίζει η συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αμερική το διάστημα 23 Οκτωβρίου-3 Νοεμβρίου θα είναι η έκτη κατά σειρά από την ανάληψη των καθηκόντων του το 1991. Έκτοτε, ο κ. Βαρθολομαίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με άλλους τρεις Αμερικανούς προέδρους στον Λευκό Οίκο (Κλίντον, Μπους και Ομπάμα).

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα τον υποδεχθεί στον Λευκό Οίκο -πιθανότατα στις 26 Οκτωβρίου- ενώ θα έχει προηγηθεί συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και τον υπουργό Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουάσιγκτον θα πραγματοποιηθεί σε μια εποχή που η αμερικανική κυβέρνηση δηλώνει – δια στόματος της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουέντι Σέρμαν, που συναντήθηκε πρόσφατα με τον κ. Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη- «δεσμευμένη στην υποστήριξη της θρησκευτικής ελευθερίας σε όλο τον κόσμο». Μάλιστα, εκτιμά «τη συνεργασία τους με την Ορθόδοξη κοινότητα παγκοσμίως και τις θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία και την περιοχή».

Η προσωπική σχέση Μπάιντεν-Βαρθολομαίου ξεκίνησε το 2009 όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε τις ΗΠΑ για το περιβαλλοντικό συνέδριο που έλαβε χώρα εν πλω στον ποταμό Μισισιπή. Ο τότε αντιπρόεδρος Μπάιντεν διοργάνωσε προς τιμή του κ. Βαρθολομαίου επίσημο δείπνο στην κατοικία του. Στην πρόποσή του ο κ. Μπάιντεν είχε αναφερθεί με θέρμη στην προσωπικότητα, στη διακονία και τις πρωτοβουλίες του κ. Βαρθολομαίου, για την προώθηση του διαθρησκειακού διαλόγου, για την ανεκτικότητα και την ειρηνική συνύπαρξη στον κόσμο, αλλά και για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/eklise-i-synantisi-ikoumenikou-patriarchi-mpainten/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης