Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Orsted: Επιτακτική η συνεργασία κυβερνήσεων με ιδιωτικό τομέα για την ενεργειακή μετάβαση

Orsted: Επιτακτική η συνεργασία κυβερνήσεων με ιδιωτικό τομέα για την ενεργειακή μετάβαση
Η έκθεση αναφέρει ότι οι «αναγκαίες» επενδύσεις θα μπορούσαν να κλιμακωθούν μέσω ευνοϊκών ρυθμιστικών πλαισίων και πολιτικών λύσεων

Κάλεσμα στις κυβερνήσεις απηύθυνε κοινή έκθεση των Orsted και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πόρων (WRI), προκειμένου να συνεργαστούν με τον ιδιωτικό τομέα» για να επιταχύνουν την απαλλαγή από τον άνθρακα και να αποτρέψουν τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Η έκθεση αναφέρει ότι οι «αναγκαίες» επενδύσεις θα μπορούσαν να κλιμακωθούν μέσω ευνοϊκών ρυθμιστικών πλαισίων και πολιτικών λύσεων.

Το έγγραφο, το οποίο θα κυκλοφορήσει κατά την Υπουργική Καθαρή Ενέργεια, λέει στις κυβερνήσεις να θεσπίσουν πολιτικές καθαρής ενέργειας και μέσα αγοράς για την παροχή κινήτρων για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτά περιλαμβάνουν βελτιωμένο σχεδιασμό και άδειες πολιτικής και επενδύσεων σε σύγχρονες υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας.

Η παγκόσμια διευθύντρια του ενεργειακού προγράμματος της WRI, Jennifer Layke, δήλωσε: «Οι πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα θα καθορίσουν εάν μπορούμε ή όχι να μεταβούμε σε καθαρή ενέργεια αρκετά γρήγορα για να προστατεύσουμε το κλίμα της γης. Εναπόκειται στις κυβερνήσεις να καθορίσουν την πορεία μας σε ένα σύγχρονο, καθαρό, ανανεώσιμο ηλεκτρικό σύστημα και τα κατάλληλα σήματα της αγοράς για να ενθαρρύνουν τη δράση του ιδιωτικού τομέα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Orsted, Mads Nipper πρόσθεσε: «Οι κυβερνήσεις μπορούν να επιταχύνουν τη μετάβαση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ξεκλειδώνοντας κεφάλαια του ιδιωτικού τομέα. Με τον σωστό σχεδιασμό, θα δοθούν σημαντικά κίνητρα για την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι κυβερνήσεις μπορούν να εξαλείψουν τις προκλήσεις που αποτρέπουν την επιτάχυνση της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης