Η EDF «δείχνει» το δρόμο επικοινωνίας ενεργειακών projects με ντόπιους κατοίκους - Τι ετοιμάζει στο ΗΒ

Η EDF «δείχνει» το δρόμο επικοινωνίας ενεργειακών projects με ντόπιους κατοίκους - Τι ετοιμάζει στο ΗΒ
Η δημόσια διαβούλευση λήγει στις 19 Ιουλίου

Σε διαβούλευση βρίσκεται η EDF Renewables για την κατασκευή ενός ηλιακού project, συνολικής ισχύος 50 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για το έργο Cadenham και η δημόσια διαβούλευση λήγει στις 19 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, έχουν διεξαχθεί ορισμένες οικολογικές έρευνες και μελέτες σκοπιμότητας και η εταιρεία διαβουλεύεται με ντόπιους ανθρώπους σε πρώιμο στάδιο σχετικά με την πρόταση. Θέλει να λάβει υπόψη της τις προτάσεις των ντόπιων κατοίκων, προτού η εταιρεία υποβάλλει την αίτηση του έργου.

Σύμφωνα με την EDF, προβλέπονται σημαντικές βελτιώσεις οικολογικού χαρακτήρα στα μέρη, όπου θα τεθούν σε ισχύ τα ενεργειακά σχέδια του Ομίλου. Στις προτεραιότητες της εταιρείας περιλαμβάνεται η φύτευση νέων δέντρων και αρκετές «ενέσεις» βιοποικιλότητας.

Η σημασία του διαλόγου

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει δημιουργηθεί ένας σημαντικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της εταιρείας και των κατοίκων της περιοχής. Έχει δημιουργηθεί ένας ιδιαίτερος τρόπος ανταλλαγής απόψεων, προκειμένου και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη να γίνουν πιο σοφά ως προς το υποψήφιο project.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι ανταλλάσσουν mails με την εταιρεία, ενώ έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Cadenham για περισσότερες πληροφορίες αλλά και να κάνουν την εγγραφή τους για ζωντανές διαδικτυακές εκδηλώσεις.

Ο επικεφαλής ανάπτυξης της EDF Renewables, Stephen Walls, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις απόψεις των ντόπιων για το έργο Cadenham και να τους δώσουμε την ευκαιρία να μας μιλήσουν σε αυτό το πρώιμο στάδιο του έργου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σημείο, καθώς είναι ηλιόλουστο και πληροί τις προδιαγραφές για φωτοβλοταϊκό.

Έχουμε αφιερώσει την προσοχή μας στην ηλιακή ενέργεια ως τεχνολογία που θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε ένα καθαρό μέλλον μηδενικού άνθρακα και η καθαρή ενέργεια θα τροφοδοτεί τη ζωή μας. Είμαστε σίγουροι ότι αν διασφαλίσουμε άδεια σχεδιασμού, επενδύσεις όπως αυτές θα συμβάλουν επίσης στην πράσινη οικονομική ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου από την πανδημία του κορωνοϊού».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης