Τελευταία Νέα

Συνεργασία European Energy - Firma για την κατασκευή φωτοβολταϊκών 200 MW στο ΗΒ

Συνεργασία European Energy - Firma για την κατασκευή φωτοβολταϊκών 200 MW στο ΗΒ
Εξαιρετικός συνδυασμός ποιοτικών χαρακτηριστικών από τις δύο εταιρείες

Χαρτοφυλάκιο ηλιακών έργων άνω των 200 MW αποκάλυψε ότι αναπτύσσει στο Ηνωμένο Βασίλειο η European Energy με την βρετανική εταιρεία ΑΠΕ, Firma.

Οι δύο πλευρές εργάζονται σε 30 ξεχωριστές συμφωνίες με αγρότες για την κατασκευή ηλιακών projects και συστημάτων αποθήκευσης μπαταριών συνδεδεμένων με δίκτυο σε όλη τη χώρα.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας

Η συγκεκριμένη εταιρική σχέση συνδυάζει την εμπειρία της European Energy σχετικά με την «ασφάλεια και υπευθυνότητα» της ανάπτυξης φωτοβολταϊκών με την «τοπική εμπειρογνωμοσύνη» της Firma για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου ηλιακών έργων κατάλληλων για επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο προς όφελος των γαιοκτημόνων και των κοινοτήτων.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Firma, Rufus Salter, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την European Energy, μία από τις κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες ανανεώσιμης ενέργειας, βασίστηκε στη συνεργασία της προηγούμενης εταιρείας μου Norstar με την European Energy. Η Norstar ήταν μια διαφοροποιημένη επιχείρηση. Αποφασίσαμε να σχηματίσουμε τη Firma ως μια ξεχωριστή αυτόνομη επιχείρηση που ενοποιεί τα συμφέροντά μας για την πράσινη ενέργεια».

Σχετικά με τα κίνητρα αυτής της συνεργασίας, τόνισε ότι: «Έχοντας εξετάσει το επιχειρηματικό μοντέλο και τα αναπτυξιακά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενέργειας και έπειτα μίλησα μαζί τους, ήξερα αμέσως ότι θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε μια επιτυχημένη συνεργασία. Βρήκαμε τους αγρότες πολύ δεκτικούς στην προσφορά μας για την άνευ κινδύνου κατασκευή φωτοβολταϊκών σε γη που αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιείται».

Νέες τάσεις

Σύμφωνα με τον Salter, οι εταιρείες «εξετάζουν έργα αποθήκευσης μπαταριών συνδεδεμένων στο δίκτυο ως αυτόνομες εγκαταστάσεις και συνεργάζονται με ηλιακούς χώρους» για να βοηθήσουν στη διαχείριση και την εξισορρόπηση του δικτύου για να διασφαλιστεί η «κρίσιμη σταθερότητα του εφοδιασμού».

Εξετάζουν επίσης εναλλακτικές τεχνολογίες που επιτρέπουν στα έργα πράσινης ενέργειας να παράγουν καύσιμα όπως υδρογόνο και μεθανόλη, δήλωσε ο Salter.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης