Επιχειρήσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Η Εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της, έχει συνεισφέρει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Στο επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ βρίσκεται η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών πλήρως εναρμονισμένων με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης που ενσωματώνονται σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της. Στόχος της Εταιρείας είναι η αποδέσμευση προστιθέμενης αξίας για όλους τους εμπλεκόμενους και ταυτόχρονα η εξασφάλιση ενεργειακών πόρων για τις επόμενες γενιές.

Η Εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της, έχει συνεισφέρει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου, την αυξανόμενη διείσδυση του που ανέρχεται σήμερα στο 64 % του πληθυσμού στις περιοχές της Αδείας και τους προοδευτικά αυξανόμενους όγκους διανομής.

Θεσσαλονίκη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης, κατά την οποία επισημάνθηκε ότι η διευρυμένη χρήση του φυσικού αερίου συντελεί σε ουσιαστική μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, «Το φυσικό αέριο αναδεικνύει τη δυναμική του καθώς αποτελεί το κυρίαρχο μεταβατικό καύσιμο για την απαλλαγή του άνθρακα και συντελεί καθοριστικά στους στόχους της Πολιτείας για την Ενέργεια και το Κλίμα. Ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας και με αίσθημα ευθύνης χτίζουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για ένα βιώσιμο μέλλον.


31_4.JPG

Συνεχίζουμε την υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης, υπό το πρίσμα των κρίσιμων αναγκών για την προστασία του πλανήτη, επενδύοντας στον ψηφιακό μας μετασχηματισμό και σε τεχνολογίες που θα επιτρέψουν την ενεργειακή μετάβαση και θα συντελέσουν στον στόχο μηδενικών εκπομπών».

Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας επεσήμανε: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης γιορτάζει έμπρακτα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα της χρήσης φυσικού αερίου. Πλέον, διατίθενται πληροφορίες για την ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης μας με αναβαθμισμένο αστικό εξοπλισμό, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλύτερα επίπεδα».

Θεσσαλία

Στο ίδιο πλαίσιο, γιορτάστηκε και στη Θεσσαλία η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με την παρουσία του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Απόστολου Καλογιάννη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, προάγοντας το σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, ανέφερε ότι «Διοργανώνουμε την εκδήλωση σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή καθώς ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ αποτελούν βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της που οδηγούν στη διαφύλαξη και την εύλογη διαχείριση των πόρων.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ανακηρύξει το 2021 ως έτος του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ενισχύοντας την οικολογική συνείδηση των πολιτών και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κοινωνιών.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζει δυναμικά το φιλόδοξο Πρόγραμμα Ανάπτυξης για την περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές της Αδείας που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση εκπομπών ρυπογόνων ουσιών».


87_1.JPG


Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός ανέφερε: «Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος, θα ήθελα να υπογραμμίσω την αποτελεσματική συνεργασία με την Εταιρεία Διανομής Αερίου για την υλοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων, προσφέροντας κίνητρα στους πολίτες να μεταβούν στη χρήση του φυσικού αερίου, μειώνοντας το κόστος θέρμανσης και βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης επεσήμανε:

«Γιορτάζουμε τη σημερινή μέρα καθώς το 77% των κατοίκων και το σύνολο των δημοτικών κτιρίων και σχολείων της Λάρισας τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο γεγονός που συντελεί καθοριστικά στη βελτίωση του ατμοσφαιρικού αέρα της πόλης. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Εταιρεία για να αυξηθεί το ποσοστό των πολιτών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, έτσι ώστε η διείσδυση να φτάσει ακόμα και στο 100% του πληθυσμού».

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ τίμησε την Ημέρα Περιβάλλοντος στις περιοχές της Αδείας της, καθώς όπως τονίζει ο Γενικός Διευθυντής «η υλοποίηση της αναπτυξιακής μας στρατηγικής συντελεί έμπρακτα στην εξοικονόμηση πόρων και στην αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας, μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης