Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

G7: «Σχέδιο Marshall» για το κλίμα θέλει ο Boris Johnson

G7: «Σχέδιο Marshall» για το κλίμα θέλει ο Boris Johnson


Ο Johnson θέλει οι G7 να υποστηρίζουν έργα μεγάλης κλίμακας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλη την Αφρική και σε περιοχές της Ασίας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson θέλει οι ηγέτες της G7 να υπογράψουν ένα "σχέδιο Marshall" για το κλίμα για να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες να απομακρύνουν τον άνθρακα από τις οικονομίες τους, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα με τη διάθεση βρετανικών χρημάτων, ανέφερε η εφημερίδα The Times την Τρίτη.
Η πρώτη προσωπική συνάντηση των ηγετών των μεγάλων ανεπτυγμένων οικονομιών για σχεδόν δύο χρόνια θα πραγματοποιηθεί στην Κορνουάλη στην άκρη της νοτιοδυτικής Αγγλίας, με έμφαση στην ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19 και την κλιματική αλλαγή.
Ο Johnson θέλει οι G7 να υποστηρίζουν έργα μεγάλης κλίμακας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλη την Αφρική και σε περιοχές της Ασίας και όπως είπε στους Times θα είναι παρόμοιο με το σχέδιο του Αμερικάνικου Marshall που βοήθησε στην ανοικοδόμηση των ευρωπαϊκών οικονομιών μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ωστόσο, το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών είναι μέχρι τώρα διστακτικό στο να δώσει νέα χρήματα για το σχέδιο πριν από την αναθεώρηση των δαπανών του φθινοπώρου, ανέφεραν οι Times.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης