Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Οριακές απώλειες για Dow, άνοδος για Nasdaq - Σε υψηλό διετίας το πετρέλαιο

Wall Street: Οριακές απώλειες για Dow, άνοδος για Nasdaq - Σε υψηλό διετίας το πετρέλαιο

Στα 70 δολ. κινείται το αργό στα 72 δολ. το Brent

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε τελικά η Wall Street την Τρίτη 8/6/2021 αν και ο S&P 500 προσπάθησε για άλλη μια φορά κατακτήσει νέο υψηλό όλων των εποχών από τον Μάιο.


Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 31 μονάδες ή 0,09% στις 34.598 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,2% στις 4.227 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κινήθηκε λίγο κάτω από το ρεκόρ των 4.238,04 που έφτασε στις 7 Μαΐου.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,87% στις 417,87 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite κέρδισε 0,31% στις 13.924 μονάδες.

Η Tesla διέγραψε τα προηγούμενα κέρδη και υποχώρησε περισσότερο από 1% ακόμη και μετά από αύξηση των παραδόσεων. Η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε 33.463 οχήματα στην κινεζική αγορά τον Μάιο, ποσοστό 29% από τον Απρίλιο.
Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών κινήθhκαν υψηλότερα αφού τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων μείωσαν τις ταξιδιωτικές συστάσεις για 61 χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Νότια Αφρική, ο Καναδάς, η Ισπανία και η Ιταλία και την Ελλάδα. Η United Airlines κέρδισε πάνω από 1%, ενώ η Delta σημείωσε άνοδο 2,5%. Μια αναβάθμιση από την Jefferies σχετικά με την αισιοδοξία για τα διεθνή και επαγγελματικά ταξίδια ενίσχυσε επίσης τις μετοχές της Delta. Οι μετοχές της Boeing αυξήθηκαν ελαφρώς μετά την ανακοίνωση της Southwest Airlines ότι αυξάνει την παραγγελία της για το μικρότερο μοντέλο 737 Max εν μέσω βελτίωσης της ταξιδιωτικής ζήτησης.

Το πετρέλαιο

Σε υψηλό διετίας κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι, ακόμη και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επρόκειτο να καταλήξουν σε πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, εκατοντάδες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Τεχεράνη θα παραμείνουν σε ισχύ.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η πρόσθετη προμήθεια πετρελαίου του Ιράν δεν θα εισαχθεί σύντομα στην αγορά. «Θα περίμενα ότι ακόμη και σε περίπτωση επιστροφής στη συμμόρφωση με το JCPOA (Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης), θα παραμείνουν σε ισχύ εκατοντάδες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση Trump», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken.
Περί τις 22:50 ώρα Ελλάδας το brent ενισχυόταν 1,19%, στα 72,33 $ ανά βαρέλι. Το αμερικανικό West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 1,40% στα 70,21 $ ανά βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης